toebedeling en verkoop woning

laurasac
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

toebedeling en verkoop woning

#1 , 7 maand 1 week geleden (08 aug 2018 13:37)

Beste,
Vraag 1:
Nav een echtscheiding werd het appartement direct toebedeeld aan mijn ex, de woning is nog in onverdeeldheid en ik heb de mogelijkheid om er 5 jaar in te wonen. Einde oktober is deze woning na 18j afbetaald. Ondertussen heb ik een nieuwe partner met kind en wij zouden graag iets van onszelf kopen en betrekken. Hiervoor zou dus de woning waarin ik nog woon verkocht dienen te worden.

Mijn specifieke vraag is wat is het meest slimme: Eerst mijn ex uitkopen en daarna de woning doorverkopen aan een hogere prijs of gelijk verkopen en de koek in 2 doen? en wat zijn de gevolgen voor mij in het eerste geval? Betaal ik oa. meerwaarden en boetes bij doorverkoop?
(de aankoop en de verbouwing samen hebben destijds zo’n 197.000€ gekost. Wij zouden met mijn ex willen overeenkomen helft van 210.000€ te betalen. Wij weten echter dat de woning veel meer waard is…zo’n 380.000€)

Alvast bedankt.

Hierbij een stukje uit de notariële akte opgemaakt bij de echtscheiding:
"Bij toebedeling aan 1 van partijen zijn deze overeengekomen dat dit zal gebeuren aan de geschatte pro fisco waarde, dewelke zal vastgesteld worden door onderling overleg tussen partijen."

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 32117

#2 , 6 maand 2 weken geleden (06 sep 2018 17:24)

Misschien best eens aan uw notaris vragen?

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”