Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
LEVENT
Topic Starter
Berichten: 11
Juridisch actief: Nee

bezoekrecht handelspand

#1 , 5 maand 4 weken geleden (15 jun 2018 05:28)

Ik heb als nieuwe eigenaar de huur opgezegd van een handelspand voor eigen gebruik. Er is nooit een plaatbeschrijving geweest tussen vorige eigenaar en huurder. Volgens handelshuurcontract heb ik bezoekrecht tot het verhuurde handelspand, mijn advocaat heeft al verschillende datums ( aangetekend ) gevraagd, zonder antwoord van huurder. Wat moet ik doen?
Tijdens een eventuele bezoek in het pand, mag ik met een deurwaarder of erkende schatter of expert vaststellingen laten maken, om te vermijden dat huurder schade brengt aan het pand bij het verlaten ervan.

mava105
Berichten: 16221
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 5 maand 4 weken geleden (15 jun 2018 09:25)

Je hebt maar 1 (één) maal per jaar bezoekrecht al verhuurder, en dat moet je dan vooraf nog aanmelden.
Is er geen ingaande PB dat zal je moeten wachten tot het pand leeg is om eventuele schade vast te stellen. Maar zonder ingaande PB heeft dat totaal geen zin.

LEVENT
Topic Starter
Berichten: 11
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 4 weken geleden (15 jun 2018 09:39)

Ik heb via 2 advocaten reeds een datum gevraagd om het pand te mogen bezoeken, sinds 4 maanden, maar huurder laat niets weten.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huren”