bezoekrecht handelspand

LEVENT
Topic Starter
Berichten: 19
Juridisch actief: Nee

bezoekrecht handelspand

#1 , 9 maand 6 dagen geleden (15 jun 2018 05:28)

Ik heb als nieuwe eigenaar de huur opgezegd van een handelspand voor eigen gebruik. Er is nooit een plaatbeschrijving geweest tussen vorige eigenaar en huurder. Volgens handelshuurcontract heb ik bezoekrecht tot het verhuurde handelspand, mijn advocaat heeft al verschillende datums ( aangetekend ) gevraagd, zonder antwoord van huurder. Wat moet ik doen?
Tijdens een eventuele bezoek in het pand, mag ik met een deurwaarder of erkende schatter of expert vaststellingen laten maken, om te vermijden dat huurder schade brengt aan het pand bij het verlaten ervan.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 16989
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 9 maand 6 dagen geleden (15 jun 2018 09:25)

Je hebt maar 1 (één) maal per jaar bezoekrecht al verhuurder, en dat moet je dan vooraf nog aanmelden.
Is er geen ingaande PB dat zal je moeten wachten tot het pand leeg is om eventuele schade vast te stellen. Maar zonder ingaande PB heeft dat totaal geen zin.

LEVENT
Topic Starter
Berichten: 19
Juridisch actief: Nee

#3 , 9 maand 6 dagen geleden (15 jun 2018 09:39)

Ik heb via 2 advocaten reeds een datum gevraagd om het pand te mogen bezoeken, sinds 4 maanden, maar huurder laat niets weten.

Reclame

Terug naar “Huren”