Huurwaarborg

LSWR
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Huurwaarborg

#1 , 9 maand 1 week geleden (14 jun 2018 22:38)

Verhuurder eist huurwaarborg volledig terug omwille van vuile oven, kalk op douchedeur en kranen, plek op aanrecht,... Hij wil dit alles laten vervangen door nieuwe toestellen, nieuw blad voor aanrecht,... waarvoor hij reeds offertes heeft laten maken. Het appartement is wel al 15 jaar oud en 11 jaar door ons bewoond. Kan hij zomaar nieuwe toestellen eisen omdat het naar zijn oordeel zeer vuil is. De toestellen werken wel nog.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Didymus
Berichten: 1675

#2 , 9 maand 1 week geleden (14 jun 2018 22:49)

Schade die niet het gevolg is van slijtage en extra poetswerk zal u moeten vergoeden, maar de verhuurder kan niet eisen dat u de nieuwwaarde van dat alles vergoedt.

Een 15 jaar oude gebruikte oven zal er met de beste wil en poetsproducten van de wereld nooit meer als nieuw uitzien.
"sowieso" schrijf je zo.

Freshprince
Berichten: 267
Juridisch actief: Ja

#3 , 9 maand 1 week geleden (15 jun 2018 15:08)

Zeer veel zal afhangen van de (inhoud van) in- en uittredende plaatsbeschrijvingen.

Is er een intredende plaatsbeschrijving? Is deze gemaakt op tegenspraak (was u aanwezig, kon ook u opmerkingen formuleren en vooral: draagt deze uw handtekening) en is deze omstandig (d.w.z. gedetailleerd)?

Indien er geen intredende plaatsbeschrijving is die beantwoordt aan de wettelijke vereisten is er een wettelijk, doch weerlegbaar, vermoeden van onschuld (dat er geen schade is).

Idem voor de uittredende plaatsbeschrijving.

Is er reeds schriftelijke communicatie (mail, brief, sms) hierover geweest? Wees hier zeer oplettend mee, alles wat u schrijft en als erkenning kan geïnterpreteerd worden kan tegen u gebruikt worden.

Beste remedie blijft om in onderling overleg tot een redelijke en eerlijke som te komen voor de schade die u werkelijk toegebracht heeft en zo de borg vrij te geven.

(Zoals Didymus terecht aangaf: de nieuwprijs van nieuwe toestellen eisen zal in geen geval opgaan, zelfs in het geval een item vervangen dient te worden ingevolge huurschade moet er rekening gehouden worden met vetusteit of waardeverlies door ouderdom)
Raadpleeg voor belangrijke juridische beslissingen altijd een advocaat (met specialisatie in desbetreffende materie) of bevoegde instantie, niet enkel een forum!

Reclame

LSWR
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#4 , 9 maand 6 dagen geleden (15 jun 2018 17:49)

Weet u ook hoe de prijs van elektrische toestellen berekend wordt na zoveel jaren? Bijvoorbeeld als men een elektrische oven van 15 jaar oud wenst te vervangen?

mava105
Berichten: 16992
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 9 maand 6 dagen geleden (15 jun 2018 18:36)

Waarde na 15 jaar van die oven is maximaal nog 15 % van de nieuwwaarde

Terug naar “Huren”