CONDENS OP MUUR DOOR SCHOUW BUUR

CD.
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

CONDENS OP MUUR DOOR SCHOUW BUUR

#1 , 9 maand 1 week geleden (11 jun 2018 23:31)

MIJN BUUR HEEFT IN 2006 EEN INOX SCHOUW GEZET VLAK TEGEN MIJN BUITENMUUR van ongeveer 1 meter hoog, NU JAREN LATER KOMT ER BIJ VRIESWEER LANGS DIE MUUR VOCHT IN MIJN HUIS DAT NAAR DE KAMER ER ONDER LOOPT, de andere kant is volledig droog. De buitenmuur is niet in super goede staat maar heb er nergens geen problemen mee. De architect die komen kijken is heeft gezegd dat de condensatie van die schouw de voegen van de muren uitslijt en dat in de winter het water bevriest en bij het ontdooien het water zo bij ons naar binnen sijpelt. Je ziet op de plaats waar het begonnen is mooi dat het aan de andere kant van het schouwtje is. Hij zegt dat de buur die schade aan die voegen moet herstellen en zijn schouw moet optrekken tot boven het dak of een dampscherm tegen de muur plaatsen zodat het vocht verder geen schade meer kan aanrichten. Mijn buur zegt dat hij het niet doet en dat het mijn voegen zijn die rot zijn en dat ik moet stoppen met zeveren. De verzekering heeft wel de kosten van binnen vergoed maar ze durfden zich niet goed uitspreken over de muur, ze zeggen wel dat het ter hoogte van de schouw is dat het nat staat en dat de rest allemaal droog staat maar dat het misschien een combinatie is van de twee.

Het is trouwens het eerste niet, ze hebben bijgebouwd en hebben mijn blauwe stenen hergebruikt voor hun gedeelte opnieuw af te dekken zonder vergoeding. Hun airco die lawaai maakt staat op mijn muur waardoor wij onze raam niet kunnen laten openstaan.
Ze houden festivals in hun tuin en als ze buiten stoppen, beginnen ze binnen dat je het gedreun tot binnen voelt.
Ze hebben blijkbaar al de politie gekregen en zeggen tegen mij dat ik moet stoppen met die te sturen terwijl ik ze niet bel.

Mijn vraag is nu als ik via de vrederechter ga of ik mijn gelijk kan halen. De architect heeft mij dit aangeraden. Wat met de kosten, hoeveel en wie zal die uiteindelijk moeten betalen en wat als mijn buur niet komt opdagen en eventueel de werken niet wil uitvoeren?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 12706
Juridisch actief: Nee

#2 , 9 maand 1 week geleden (12 jun 2018 08:39)

Eerst bij de vrederechter om een verzoening, als dit niet helpt naar de vrederechter om een uitspraak, kosten voor verzoening is zo goed als gratis, voor een uitspraak reken op een paar honderd euro!s, het juiste bedrag kan de griffier je mededelen als je gaat voor een verzoening .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Franciscus
Berichten: 32117

#3 , 9 maand 1 week geleden (12 jun 2018 19:55)

U hebt toch vaststellingen van de expert van uw verzekering?

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”