Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Trezebezetje
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Rijksregisternummer kinderen

#1 , 6 maand 1 week geleden (09 jun 2018 13:30)

Hallo,

Mijn ex en ik zijn ondertussen bijna 4 jaar uit elkaar. Het vonnis van de rechtbank is dat de kinderen om de 2 weken een weekend naar hem gaan maar hij komt er soms maanden aan een stuk niet om. Nu kreeg ik een bericht van hem met de vraag achter de kinderen hun Rijksregisternummer. Hij heeft dit zogezegd nodig voor een sociale woning dat hij toegewezen zal krijgen. Kan dit kloppen dat hij dat daarvoor nodig heeft?Ik heb schrik dat hij een paspoort voor hen wil laten aanmaken om naar het buitenland te vluchten met hen. Zou hij dat kunnen laten aanmaken een paspoort ook al zijn ze toegewezen aan mij?

Met vriendelijke groeten

denlowie
Berichten: 11420
Juridisch actief: Nee

#2 , 6 maand 1 week geleden (09 jun 2018 15:19)

Voor een paspoort heeft hij dit niet nodig daar de burgerlijke stand dit zelf heeft.
Als je dit niet geeft is dit geen enkel probleem hij kan het gaan vragen op de burgerlijke stand en van zijn kinderen moeten ze hem dit geven..

En ik denk ben niet 100% zeker dat hij het kan zien met zijn id kaart als hij naar het rijksregister gaat dat deze kinderen ook bij zijn rijksregister staat.

Want een rijksregister is nu ook zo geen geheim hoor !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

LennieK
Berichten: 484
Juridisch actief: Nee

#3 , 6 maand 3 dagen geleden (13 jun 2018 11:51)

om in te schrijven heb je inderdaad het rrnr van de kinderen nodig. Als hij zou inschrijven zonder kinderen zal de woning slechts 1 of twee slaapkamers hebben, en dat is de klein om de kinderen te laten overnachten waarschijnlijk.

Of is het al effectief toewijs?

Je kan hem toch de rrnrs doorgeven zonder de eid te kopiëren? Of kopieer ze wel en zet er 'kopie' over?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Administratief recht”