Poetsen gang en traphal

Etcon
Topic Starter
Berichten: 19

Poetsen gang en traphal

#1 , 18 mei 2018 17:26

Wat doe je als huurder als eigenaars appartementsgebouw geen akkoord bereiken over poetsen gang?

We huren appartement in blok van 9 appartementen. Vroeger werd gang gepoetst door poetsvrouw. Deze is er nu mee gestopt. Een aantal eigenaars is niet akkoord om nieuwe poetsvrouw aan te nemen. Reden : te duur.

In ons huurcontract staat dat in onze gemeenschappelijke kosten het waterverbruik, minuterie gang en onderhoud gemeenschappelijke delen inbegrepen zit. Kan verhuurder of iemand van andere eigenaars eisen dat wij gang poetsen?

Ik heb geen probleem om stukje gang voor deur te poetsen. Maar trap zelf lukt niet (wij zijn niet mee van de jongste ). En stel dat we dit zouden doen : wie is er dan aansprakelijk als er iemand van trap valt tijdens het poetsen.

Kan de VME het reglement inwendige orde aanpassen en iemand aanduiden / verplichten de gang en traphal te poetsen? En kan verhuurder dit dan zo afdwingen van huurder ?

Ik denk dat we best de eigenaars onderling verder laten discussiëren. Maar ondertussen wordt de gang er niet properder op.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Thomas Morus
Berichten: 2869
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 18 mei 2018 22:08

Indien de eigenaars niet tot overeenstemming komen dan dienen de eigenaars die wel akkoord gaan zich tot de vrederechter te wenden.
Alleszins kan men u niet verplichten om de gemeenschappelijke ruimte te poetsen. En al zeker niet als het in uw huurcontract inbegrepen is.
Dat het "duur" is stelt de Vereniging van Mede-Eigenaars niet vrij om het gebouw niet periodiek te laten onderhouden.
De verkiezingsbeloften van vandaag zijn de belastingen van morgen.

Reclame

Terug naar “Huren”