Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Etcon
Topic Starter
Berichten: 19

Poetsen gang en traphal

#1 , 6 maand 3 weken geleden (18 mei 2018 17:26)

Wat doe je als huurder als eigenaars appartementsgebouw geen akkoord bereiken over poetsen gang?

We huren appartement in blok van 9 appartementen. Vroeger werd gang gepoetst door poetsvrouw. Deze is er nu mee gestopt. Een aantal eigenaars is niet akkoord om nieuwe poetsvrouw aan te nemen. Reden : te duur.

In ons huurcontract staat dat in onze gemeenschappelijke kosten het waterverbruik, minuterie gang en onderhoud gemeenschappelijke delen inbegrepen zit. Kan verhuurder of iemand van andere eigenaars eisen dat wij gang poetsen?

Ik heb geen probleem om stukje gang voor deur te poetsen. Maar trap zelf lukt niet (wij zijn niet mee van de jongste ). En stel dat we dit zouden doen : wie is er dan aansprakelijk als er iemand van trap valt tijdens het poetsen.

Kan de VME het reglement inwendige orde aanpassen en iemand aanduiden / verplichten de gang en traphal te poetsen? En kan verhuurder dit dan zo afdwingen van huurder ?

Ik denk dat we best de eigenaars onderling verder laten discussiëren. Maar ondertussen wordt de gang er niet properder op.

Thomas Morus
Berichten: 1612
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 6 maand 3 weken geleden (18 mei 2018 22:08)

Indien de eigenaars niet tot overeenstemming komen dan dienen de eigenaars die wel akkoord gaan zich tot de vrederechter te wenden.
Alleszins kan men u niet verplichten om de gemeenschappelijke ruimte te poetsen. En al zeker niet als het in uw huurcontract inbegrepen is.
Dat het "duur" is stelt de Vereniging van Mede-Eigenaars niet vrij om het gebouw niet periodiek te laten onderhouden.
Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.
Verschil trolleybus en politicus: een trolleybus stopt als ze de draad kwijt is.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Huren”