Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Indzji
Topic Starter
Berichten: 11
Reputation: 0

wat te doen bij verhuurverbod

#1 , 2 dagen 22 uur geleden (18 mei 2018 13:56)

Ik ben eigenaar van een appartement in Brussel dat ik verhuur sinds augustus 2015. Na een klacht van mijn huurder heeft de Brusselse Huisvestingsdienst mij zopas een huurverbod opgelegd. De badkamer kon zogezegd niet voldoende verwarmd worden, waardoor er schimmel is ontstaan op de buitenmuur. (Dit terwijl de huurder mij al letterlijk gezegd heeft dat ze weigert het raam open te zetten na de douche, dus natuurlijk kan het vocht dan niet weg. Maar goed, da's een ander verhaal.) Ik heb nu een extra radiator laten plaatsen zoals gevraagd door de Huisvestingsdienst en een aanvraag ingediend tot conformiteitscontrole zodat het verbod hopelijk zo snel mogelijk wordt opgeheven.

Mijn vraag: ben ik verplicht om mijn huurder uit het appartement te zetten? Ik kan toch niet zomaar het huurcontract verbreken? (Het gaat om een contract van 9 jaar, afgesloten in augustus 2015.) Ik zou het bovendien absurd vinden om het contract op te zeggen terwijl ik het appartement zeer waarschijnlijk binnenkort weer mag verhuren. Maar ik wil natuurlijk ook geen boete riskeren als de Huisvestingsdienst komt controleren. De dienst zelf zegt dat ze hierover geen advies kunnen geven omdat zij geen juristen zijn, en al googelend ben ik ook nog niet veel wijzer geworden.

Wie weet wat ik in dit geval moet doen?

Alvast bedankt!

mava105
Berichten: 14899
Reputation: 13
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 2 dagen 20 uur geleden (18 mei 2018 16:21)

plaats een elektrische ventilator met timer in de buitenmuur, en probleem met open of sluiten raam is definitief opgelost :)

bosprocureur
Berichten: 2101
Reputation: 7

#3 , 2 dagen 19 uur geleden (18 mei 2018 17:24)

Vergeet niet dat verbod te laten schrappen ! Vraag dus een controle van de huisvestingsdienst.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”