Personenbelasting en Limited company

maarten83
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Personenbelasting en Limited company

#1 , 10 maand 4 dagen geleden (18 mei 2018 09:52)

Hallo,

Recentelijk ben ik terug naar België verhuisd en heb een Limited company in Engeland die ik graag wil behouden. Nu vraag ik mij alleen af wat mijn verplichtingen zijn nu ik terug in België woon.

Ik veronderstel dat ik me moet aansluiten bij een ziekenfonds. Maar om dat te kunnen doen moet ik, als zelfstandige, ook aangesloten zijn bij een sociale kas. Maar moet ik zelfstandige zijn in België om me aan te kunnen sluiten bij een sociale kas?

Personenbelasting is ook zoiets. ik neem aan dat dat betaald moet worden in België, maar hoe gaat zoiets in z'n werking met een buitenlands bedrijf? Kan ik mezelf uitbetaling in dividenden of moet dat echt een salaris zijn?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Fortuin
Berichten: 895

#2 , 10 maand 4 dagen geleden (18 mei 2018 14:34)

In principe mag je vanuit België een buitenlandse vennootschap niet rechtstreeks besturen. Dan zou het een Belgische vennootschap zijn. De handelingen moeten m.a.w. in het VK gebeuren.

Verplichtingen zijn er echter niet echt buiten het vervullen van lokale Britse verplichtingen. Belgische inwoners mogen aandelen bezitten in buitenlandse vennootschappen.

Heb je bijvoorbeeld een spaarpot van £50,000 in de VK vennootschap zitten (na betalen van Britse vennootschapsbelasting), dan kan je deze uitkeren als dividend. (Belgische roerende voorheffing is 30%, en het VK heeft geen bronheffing op dividenden)

Om er nieuwe handelsdaden vanuit België met te stellen (omzet boeken bijvoorbeeld) is dan weer moeilijk, omdat het momenteel niet meer is dan een postbus (veronderstel ik?)

Als je niet terug naar Engeland zou gaan en/of de middelen niet hebt om lokaal substantie en een bestuurder aan te stellen, zou ik ze persoonlijk liquideren. Een alternatief kan zijn om de vennootschap door een zetelverplaatsing uit het VK en naar België, om te zetten in een Belgische vennootschap.

maarten83
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#3 , 9 maand 3 weken geleden (25 mei 2018 19:04)

Bedankt voor je reactie.
Het lijkt me beter om inderdaad de vennootschap om te zetten naar een BVBA.

Reclame

Terug naar “Belastingen, BTW & Accijnzen”