bestaande garage gebouwd na 1985

Kiamalus
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

bestaande garage gebouwd na 1985

#1 , 11 maand 6 dagen geleden (17 apr 2018 23:43)

Beste, wij hebben een huis gekocht van 1938 waar 3 bijgebouwen bestaan namelijk deel, veranda, keuken en badkamer en garage later is bijgebouwd. Wij hebben een aanvraag lopen voor deze gebouwen te laten opnemen in het vergunningsregister. Vandaag belden ik voor stand van zaken en kreeg te horen dat ons dossier bij de schepenen college is voor akkoord maar werd mij wel het volgende alvast telefonisch medegedeeld: veranda, keuken en badkamer zal worden opgenomen maar zonder gevelbekleding (pand voor 1980 met gevelstenen en later is crépi geplaatst door voorgaande eigenaar). Ik dien de gevelbekleding te laten regularieseren. Half vrijstaande garage zal niet opgenomen worden aangezien de afmeting niet overeenkomt met kadastrale schets en dienen wij ook hiervoor aanvraag voor regularisatie te doen. Nu mijn vraag wat heb ik hiervoor nodig?
Heb de buren gesproken en zij wisten mij te vertellen dat zij met oude eigenaar een overeenkomst hadden waar zij oom voor betaald hebben om hun garage in 1997 aan onze garage te mogen bouwen. Deze info horen wij vandaag voor het eerst. Hierop heb ik de dochter van oude eigenaar gesproken en die wist mij te vertellen dat ze vroeger een houten garage(3x6m) hadden en deze werd na +-1985 vervangen door gevelsteen garage(3x11) maar ze was niet op de hoogte dat het groter was. Haar man is eigenlijk de persoon die alles behartigt heeft en hij gaf toe dat het idd zo was en geen aanpassing is gedaan op kadaster en dat er overeenkomst bestaat v gemeenschappelijke muur vd garage. De wijziging is toen dan ook niet opgegeven bij de kadaster. Wie is hier in de fout gegaan? Kadastrale schets was bij akte tekening zonder afmeting hierdoor hebben wij dit niet kunnen weten. Wat kunnen wij het beste nu doen want wij willen gaan verbouwen maar weten nu al dat we de vergunning niet zullen krijgen alvorens dit is geregeld ik hoor graag van jullie
Alvast bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 17000
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 11 maand 6 dagen geleden (18 apr 2018 09:16)

Op een kadasterplan staan nooit afmetingen, maar de tekening is wel op schaal weergegeven. Je zou het dus kunnen meten hebben, alhoewel gezien de zeer kleine schaal helemaal niet nauwkeurig.

Reclame

Terug naar “Administratief recht”