Foto's op website

BeSombody
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Foto's op website

#1 , 1 jaar 9 maand geleden (25 jul 2017 09:21)

Beste,

Ik heb een vraag, zoals de titel al aangeeft, over foto's op een website.

Ik zal beginnen bij het begin, is het makkelijkst uiteraard.

Ik zat tot kort op een Nederlandse website, waarop het mogelijk was om foto's te delen van tractoren met andere leden. In totaal heb ik hier een 700 foto's op geplaatst, dit op meerdere jaren dat ik actief was.

Sinds kort, is mij de toegang tot deze account ontzegt. Sommige zullen nu waarschijnlijk wel denken 'weer zo een troll' ... Niets is minder waar. Ik heb de beheerder meerdere malen berichten gestuurd met opmerkingen over mensen die grof waren, foutjes die er waren op de website. Nooit is hier ook maar enig antwoord op terug gekomen. De toegang is mij de ontzegt door 1 verkeerde uitspraak. Nooit eerder een verwittiging gekregen, helemaal niets. Die mogelijkheid is er namelijk, een 24u ban bij een eerste overtreding en een permanente ban bij herhaling. Nooit de 24u gehaald, want anders had ik toen alles meteen verwijderd.

Ik heb de beheerder nu ook proberen te bereiken, maar zoals daarvoor ... Er komt van hem geen enkele reactie. Dat de toegang mij ontzegt is, daar kan ik nog mee leven. Ik heb de reactie geschreven, dus moeten we ook niet flauw doen.

Maar dat ik nu helaas mijn meer dan 700 foto's op hun website heb staan is mij wel een doorn in het oog. Die foto's zijn door mij gemaakt stuk voor stuk. Nergens staat er op deze website 'algemene voorwaarden' je moet bij registratie enkel aantonen dat je geen robot bent. Verder staat er op de website geen enkel reglement zo terug te vinden. Helemaal niets buiten cookies. Bij het plaatsen van de foto's word er dan ook nog het logo op geplaatst van hun website. Vroeger was dit tenminste nog jou accountnaam, dat er bijgevoegd werd bij plaatsing.

Het mag misschien dom zijn of zo overkomen, maar dit is iets wat ik met hart en ziel heb gedaan allemaal. Dan word je zo grof behandelt en sorry, maar het zit echt diep. Ik wil mijn foto's daar weg hebben, ze hebben genoeg misbruik gemaakt.

Zo zijn er nog een aantal mensen die in dezelfde situatie zitten. Zo is er iemand die van een bedrijf een mail gekregen heeft om foto's van de betreffende website te halen, maar kan dit ook niet door een ban. Hij probeert dit al maanden in orde te krijgen, maar krijgt zoals bij mij, geen enkele respons van de websitebeheerder. De betreffende website

Wat is hier tegen te doen ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
meeboo
Berichten: 1237

#2 , 1 jaar 9 maand geleden (25 jul 2017 09:27)

Nederlandse site -> Nederlandse wetgeving. best uw vraag stellen op rechtenforum.nl

denlowie
Berichten: 13344
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 jaar 9 maand geleden (25 jul 2017 11:15)

Door het plaatsen van u foto's op hun website doe je afstand van je rechten op die foto's.

Maar best even aan de nederlandse collega's vragen want het zal nederlandse wetgeving zijn die van toepassing is
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Auteursrechten, merken & patenten”