Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
johan V
Topic Starter
Berichten: 153

veranderen van verzekering

#1 , 2 jaar 1 maand geleden (11 nov 2016 17:32)

Beste Forum,hierbij een vraagje betreffende verzekeringen.Stel dat iemand wil veranderen van verzekeringsmaatschappij(woningverz+familie,),maar dat er nog een schadegeval lopende is bij zijn huidige verzekering in zijn voordeel.Wat gebeurt er dan met dit schadegeval,want dit word blijkbaar niet overgenomen door de nieuwe verzekering.Heeft dit invloed op het schadegeval. Dank voor uw advies.

basejumper
Berichten: 2876
Locatie: Diest

#2 , 2 jaar 1 maand geleden (12 nov 2016 18:28)

Uiteraard blijft bestaand schadedossier bij huidige maatschappij. Een nieuwe verzekeraar neemt nooit een schadegeval over dat ontstond vooraleer u bij hen een verzekeringsovereenkomst had.
Dat schadegeval zal dus normaal afgehandeld worden door betrokken maatschappij. Het feit dat u een andere keuze maakt doet daar geen afbreuk aan. Uiteraard zal de maatschappij in kwestie wel minder bereid zijn tot commerciële toegevingen buiten de polisvoorwaarden als u daar met alles vertrekt.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”