Na twee jaar huwelijk (zonder huwlijkscontract) heeft mijn partner besloten om apart te gaan wonen. In de periode van ons huwelijk heeft mijn partner met zijn loon een kapsalon overgenomen. elf werk ik als bediende. Na onderlinge afspraak met mijn partner heb ik een loopbaanonderbreking getekend op mijn werk als bediende. (ik werk nog slechts 18 uur)
Nu mijn partner de deur uit is, begint het salon eindelijk geld op te brengen. Ik sta er met mijn 18 uren-loontje + kleine bijpassing van de RVA er alleen voor, huishuur, elktra, gas en natuurlijk moet ik nog eten ook. Ik kan de eindjes nu na één maand reeds niet meer aan elkaar knopen. Terug full-time werken kan pas (contract) na 1 juni 2008. Al ons spaargeld is opgeleefd in de periode vooraf aan de overname van dat salon.
Eerst zei men partner dat ik financieel niet in de kou zou gezet worden. De auto staat op de zaak en die mag ik blijven benutten, enkel de benzine is voor mijn rekening, ik heb daar een document voor gekregen. De meubels en inboedel zijn achtergebleven, mijn partner heeft alles voor zichzelf nieuw gekocht. We hebben geen eigendom, maar huren een rijhuis.
Verder weigert mijn partner geld te geven omdat ik zogenaamd geen contact wil houden. Blijkbaar wil mijn partner een lat-relatie verder zetten, maar dat zie ik zelf niet meer zitten.
Heb ik recht op geld uit die zaak (bvba staat op naam van partner)?