Sommige van de leveranciers waar ik mee werk, durven ook al eens iets meebrengen voor mij (is toch een beetje gelijkaardig aan de vraag van de TS, zij het dan dat die BV's zelfstandigen zijn, en ik niet). Dit gaat dan over een flesje wijn / USB stick / gadget, etc... Ik geef dit uiteraard niet aan op mijn personenbelasting. Ik heb ook geen idee wat die dingen waard zijn. Maar op jaarbasis gaat het amper over 100 / 200 €, denk ik.
Ik zou wel eens willen weten wat ik hier volgens de letter van de wet moet mee doen? Moet ik dit in principe invullen in mijn personenbelasting? Indien ja, hoe moet ik die dingen op waarde gaan schatten?
er is wel wat verschil in geschenken, een paasei met pasen kan, een cheque bij een trouw kan ook, ik dacht om belastingsvrij te zijn moet het gaan om een eenmalige gebeurtenis als dat komt van uw werkgever, hoe zit met giften van een klanten???? dacht dat er in loonbeschermingswet wel iets instaat van fooien en waardeerbaar voordeel in geld. op uw belastingsbrief is er een vakje voor diversen
maar er verschilt toch iets met die standen u krijgt iets, u heeft geen vrijheid om zelf uw producten te gaan uitzoeken bij de klanten. het gaat om een overdekte markt waarbij de klanten zonder enige professionele verbinding kunnen gaan winkelen hetzij gratis.
als dit kan, er is toch kasticket controle mogelijk en als de klant niet in het bezit is van een kassaticket bij het verlaten van de zaak volgt een boete. waarom kunnen deze handelaren dan niet zeggen ze mochten gratis komen eten.
Deze inlichtingen zijn louter informatief en onder alle voorbehoud. Er kunnen geen rechten aan verbonden worden