#2 , 25 dec 2012 22:01
Enkel de bewindvoerder, die aangesteld werd door de vrederechter, heeft volmacht over de rekeningen van de demente dame. Het fortuin wordt door de bewindvoerder zeer nauwkeurig beheerd en dient niet om de onkosten te vergoeden van het groot huis van de dochter. Moeders geld dient enkel om haar te onderhouden, ondanks ze misschien een groot fortuin bezit.
In principe krijgen de familieleden geen inzage in de boekhouding van de bewindvoerder. De bewindvoerder houdt zelf zeer nauwkeurig een boekhouding bij, die steeds moet goed gekeurd worden door de vrederechter. Er zal geen geld blijven plakken. De bewindvoerder vraagt slechts 3 % van het pensioen van de demente dame, meer niet.
De bewindvoerder heeft niets met de successierechten te maken. Op de dag dat de demente dame komt te overlijden, stopt de bewindvoerder met zijn taak.
De dochter vraagt om terug het geld in beheer te krijgen? Dit noem ik geen goed idee. Ik vermoed dat er andere partijen zijn geweest die de bewindvoering hebben aangevraagd.