kosten algemene vergadering op vraag mede-eigenaar

jojo2
Topic Starter
Berichten: 2

kosten algemene vergadering op vraag mede-eigenaar

#1 , 06 mei 2011 14:53

Beste,

Een vraagje:
Komen de kosten verbonden aan een extra algemene vergadering (op vraag van de mede-eigenaars) toe aan enkel de aanvragers of aan alle mede-eigenaars?

Mvg!

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Luc
Berichten: 1894
Locatie: Evere

#2 , 06 mei 2011 16:44

Indien +20% van de ME dit vragen OF indien de syndicus om een dringende gemotiveerde reden de AV samenroept zijn de kosten van deze BAV volgens mij ten laste van de VME.

Pelikaan
Berichten: 151

#3 , 06 mei 2011 16:49

Zelfde zienswijze = Volgens de huidige regels, kan de AV bijeengeroepen worden op vraag van één of meer Mede-Eigenaars die ten minste één vijfde van de aandelen in de gemeenschappelijke delen bezitten. Die regel blijft bestaan. Nu is wel vermeld dat die vraag met aangetekende brief aan de Syndicus moet gericht worden. Geeft die binnen 30 dagen geen gevolg aan de vraag, dan kan één van de betrokken Mede-Eigenaars zelf de AV bijeenroepen.

Indien aan die wettelijk criterium wordt voldaan, dan lijkt het logisch dat de kosten voor een Bijzondere Algemene Vergadering integraal ten laste zijn van de VME.

Reclame

jojo3
Berichten: 2

#4 , 09 mei 2011 11:15

dank voor de uitleg!

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”