Notaris houdt sommen achter

Grumpy
Topic Starter
Berichten: 1

Notaris houdt sommen achter

#1 , 30 sep 2009 09:42

Ik heb onlangs een onroerend goed verkocht door bemiddeling van een vastgoedkantoor. Bij het afrekenen stel ik vast dat de notaris die de akte verleden heeft niet de hele verkoopsom doorstort. Op mijn vraag geeft hij toe dat het verschil hem zit in het 'al dan niet aan hem toekennen van een vergoeding'.
Hij zegt dat hij recht heeft op 2% maar dit reeds teruggebracht heeft naar 1%. Inderdaad het achtergehouden bedrag is precies 1% van de verkoop door het vastgoedkantoor verwezenlijkt.
Het is mijn bedoeling klacht neer te leggen tegen deze notaris voor 'misbruik van gelden'.
Waar dien ik klacht in?

Dank bij voorbaat voor uw hulp

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 01 okt 2009 10:47

De notaris heeft recht op het ereloon bepaald door 16 DECEMBER 1950. - Tarief van de honoraria der notarissen.

Hij kan dit tarief niet overschrijden zonder wederzijds akkoord. Onderzoek zorgvuldig of hij dit deed en zo ja voor welk bedrag. Maan hem aangetekend aan u het teveel geïnde,met interest,terug te betalen vóór een door u daarin te bepalen redelijke termijn.

Geeft hij hieraan geen afdoende en tijdig gevolg daag hem dan voor de rechter eventueel voorafgegaan door een oproeping in minnelijke schikking.

“Art.732.Indien een van hen het(=oproeping in MINNELIJKE SCHIKKING),zelfs mondeling verzoekt,worden de partijen bij gewone brief van de griffier opgeroepen om...te verschijnen op dag en uur door de rechter bepaald."(Gerechtelijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Kopen”