Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
vlbpat
Topic Starter
Berichten: 1

tot welke leeftijd ben ik verantwoordelijk voor mijn kind ?

#1 , 8 jaar 9 maand geleden (22 mar 2009 22:30)

Mijn dochter is 25 en heeft het ouderlijk huis verlaten in 2003 op 19 jarige leeftijd om samen te wonen met haar vriend . Ondertussen hebben de schulden zich opgetapeld en stonden de deurwaarders continu aan haar deur . In hoeverre ben ik als ouder nog aansprakelijk en kunnen deurwaarders schulden bij mij komen innen ?


Anna Jacoby
Berichten: 14

#2 , 8 jaar 9 maand geleden (23 mar 2009 16:26)

Uw dochter is meerderjarig en dat wil zeggen dat ze rechtsbekwaam is én handelingsbekwaam, dit wil zeggen dat ze alle handelingen die ze stelt, voor eigen rekening doet en dat ze daar zelf verantwoordelijk voor is.

U hoeft zich geen zorgen te maken. Zolang uw dochter niet bij u inwoont, kan u niet aangesproken worden voor haar persoonlijke schulden.

Terug naar “Archief”