Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Machteld
Topic Starter
Berichten: 9

inboedel laten beschrijven en hoe?

#1 , 8 jaar 11 maand geleden (20 jan 2009 10:06)

Beste,

Onlangs ben ik gaan samenwonen met mijn vriend. Hij zit verwikkeld in een zeer moeilijke scheiding. De scheiding is effectief, maar er is nog geen boedelverdeling gebeurt. Er is ook nooit een inventaris opgemaakt toen zij zijn gescheiden.

Zijn ex zit ook constant deurwaarders op ons af te sturen om rekeningen te innen die reeds betaald zijn. We kunnen dat dan ook wel altijd bewijzen aan de hand van betaalbewijzen, maar toch ga je er bij nadenken.

Ik zou graag mijn deel van de inboedel laten beschrijven. Grotendeels heb ik ook nog wel facturen om te bewijzen dat die dingen van mij zijn, maar zo zijn er ook spullen waar ik geen factuur van heb (gekregen als kadootje), een kastje van mijn (ondertussen overleden) grootmoeder, enz

Wat doe ik daarmee? Weet iemand raad?

Alvast bedankt


Franciscus
Berichten: 29544

#2 , 8 jaar 11 maand geleden (22 jan 2009 19:07)

als u beiden bent ingeschreven op dat adres wordt tov deurwaarder alle goederen die zich in dat pand bevinden verondersteld eigendom te zijn van beide partijen.
een deurwaarder hoeft geen rekening te houden met een dokument dat niet door beide partijen is opgesteld -

U kan dus uw goederen laten registreren - Registraties van eigendommen - bij Min van financiën maar gezien tegenpartij niet mee hefet getekend van nul en generlei waarde.

iets anders is het wanneer u en uw vriend alles laten registreren en dan zijn jullie ( bij een geschil tussen jullie) wel gedekt

nog geen inventaris :: is men al naar de rechtbank geweest ...

Machteld
Topic Starter
Berichten: 9

#3 , 8 jaar 11 maand geleden (23 jan 2009 08:29)

Dank je wel Franciscus, Hier kan ik toch al iets mee...

thx

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”