Samengesteld gezin groot vermogens verschil

Sofie1977
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Samengesteld gezin groot vermogens verschil

#1 , 07 jan 2021 16:35

Beste wie kan me goed advies geven aub?

Mijn vriend en ik willen samenwonen.
Enigste verschillen....

Hij heeft geen kinderen en is zelfstandig in een groot familiebedrijf , komt van een stuk welgestelde afkomst.

Ik heb 1 kindje en heb 3j uit schulden gekropen mijn erfenis moeten afgeven en leef van maand tot maand om rond te komen met mijn invaliditeitsuitkeringske van amper 1100 euro.
Mijn exman wist elk trucje in de boek om mij kaal achter te laten.

Ik huur momenteel iets van 500 euro waar ik jaren heb achter moeten zoeken om te vinden. Ik verlaat dus eigenlijk helemaal het appartement waar ik nu woon niet graag omdat ik angst heb dat als onze relatie toch moest stuk gaan, ik zoiets niet meer vind en ik nieuwe inboedel weer moet kopen wat past in dat nieuwe appartement.

Hij wil iets chique huren naar zijn vermogen.
Maar als wij samenwonen verlies ik bijna de helft van mijn inkomsten.
Wanneer mijn exman weet dat wij samenwonen zal hij het vonnis waarin nu vermeld staat dat hij 65% van alle kosten over ons kind dient te betalen willen veranderen. Dit vonnis is zo opgesteld omdat ik zo weinig inkomsten heb.
Mijn nieuwe vriend betaalt wel al eens hier en daar een inkom ,uitstapje of cadeautje voor mijn kind. Maar ik blijf toch als alleenstaande moeder binnen onze relatie voor mijn eigen kind financieel dragen.

Op welke manier kunnen wij het beste samenwonen?
Op het huurcontract beide namen?
feitelijk, wettelijk?
En wie betaalt best wat en hoeveel?
Hoe verdelen als we uiteen ooit moesten gaan?

Groetjes ,

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5819

#2 , 08 jan 2021 12:35

Een LAT relatie beschermt het weinige wat je hebt. Je blijft huren - dat kan je betalen met wat je niet verliest - en verblijft enkele dagen per week bij hem. Als je natuurlijk blijft huren en er nooit bent is dat domiciliefraude die bv kan aangetoond worden doordat er bv weinig of geen energie- en waterverbruik is. 500€ per maand is idd de onderkant van de huurmarkt en moeilijk te vinden.

Is het bespreekbaar dat je vriend je een spaarpotje cadeau doet voor als t zou misgaan?

freelance
Berichten: 2615

#3 , 08 jan 2021 15:28

Sluit mij aan bij #2
De liefde is natuurlijk de liefde , en die heeft ook zijn rechten ; maar dat is dan ook alles wat daar juridisch kan over gezegd worden .
U hebt er jaren over gedaan om te staan waar u nu staat , maar niemand kan in de toekomst kijken . Nu bent u onafhankelijk . Als u de liefde volgt , en volledig verhuist , zult u altijd , financieel en materieel , de mindere zijn .
Geen nieuw huurcontract mede ondertekenen . De medeondertekenaar is voor 50 % verantwoordelijk voor alles wat met het huurcontract te maken heeft .
Bij wettelijk samenwonen zal uw ex u wel weten te vinden ( als u zegt dat hij alle trucjes kent ) .
Eenmaal uw kindje volwassen is kunt u nog altijd iets anders beslissen .

Als u het appartement blijft huren , ZEKER regelmatig aanwezig zijn . voor de redenen die Sirkii aangehaald heeft . Het permanent afwezig zijn KAN gecontroleerd worden .
Een lamp die aangesloten is op een timer kan al helpen .
Wat een wet interessant maakt ,
is wat er in die wet , niet in staat .

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”