Bewonen tijdens vocht bestrijding

Kim stampaert
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Bewonen tijdens vocht bestrijding

#1 , 11 nov 2019 00:35

Beste,

Na lang zagen is mijn huisbaas eindelijk tot actie gekomen. Ik woon met mijn 3 dochters ( 8j ,4j en 2,5j ) in een 2 slaap kamer appartement. Ik heb een schimmel in mijn kast en 2 muren in de keuken waarvan 1 muur ook een muur is van 1 van de slaap kamers waar de muur heel nat is ,op de 2 slaap kamer ( kamer van de kids is er zwarte schimmel onder aan de muren .en in de living zijn er blazen in de muren van vocht en breken de tegels af . De huisbaas zou dinsdag beginnen met alles open te breken en gaten te boren ..zaterdag komt de spicalist voor het opvullen of zoiets..nu ik moet al mijn spullen/ meubels elke dag showen omdat hij ruimte zou hebben..na het opspuiten zou het blijkbaar redelijk lang blijven open liggen ( geen tegels opgevulde gaten) maar dat zou stof afgeven.. Ik ben een alleen staande mama, en kan nergens naartoe..kan ik in godsnaam wel leven of mijn kinderen te slapen leggen tijdens heel dit procces? Aub weet iemand raad want mijn huisbaas vind dit blijkbaar allemaal normaal?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19414
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 11 nov 2019 09:32

Is NIET normaal.
Gewoonlijk de muurbepleistering op de vochtige plekken afgekapt, en dat tot op ongeveer 1 meter voorbij het vocht, Dan worden er om de 10 à 15 cm gaten geboord en daarin wordt dan een product geïnjecteerd totdat die muur totaal verzadigd is van dat product. Dat moet dan uitdrogen en de muur mag pas terug bepleisterd worden na volledig uitdroging. Kan tot 6 maanden duren.
Ook is het aan de aannemer of verhuurder ervoor te zorgen dat uw meubels verplaatst worden, en dat er regelmatig (dagelijks na de werken) wordt opgekuist. Kortom je : je kan daar praktisch niet blijven wonen tijdens deze werken. Stuur de verhuurder een aangetekend schrijven om dat te melden en een oplossing te vragen, bvb op hotel gaan op zijn kosten.
Indien hij niet wil, zal je naar de vrederechter moeten stappen. Mogelijks is de woning voor de woondienst van uw gemeente zelfs onbewoonbaar, en moet je zowiezo ergens anders gaan logeren.

Reclame

Terug naar “Huren”