Fout bij bereiding medicatie hond

Jelias
Topic Starter
Berichten: 88

Fout bij bereiding medicatie hond

#1 , 1 week 4 dagen geleden (10 nov 2019 20:08)

De apotheker (stagiaire) maakte een fout bij de bereiding van medicatie voor mijn hond. De tweede dag al merkte ik dat er iets niet in orde was, maar de apotheker verzekerde mij dat de dosis correct was. Drie keer opnieuw gaf ik aan dat er iets niet klopte maar ik werd een beetje uitgelachen.
Ondertussen heeft een bevoegde instantie vastgesteld dat er inderdaad iets fout ging bij de dosering. Men gaf aan dat ik recht heb op een schadevergoeding, de apotheker is tenslotte verzekerd.

De hond is drie weken heel slecht geweest, ik wilde hem laten inslapen maar de dierenarts wist mij te overtuigen hem nog een kans te geven, vermits alles wees op een overdosis.

Nu is mijn vraag, moet dit via een advocaat of kan ik bij de apotheker proberen een minnelijke schikking te regelen? De facturen van de dierenarts en labo kan ik voorleggen, maar hoe bepaal ik het morele leed? Om nog te zwijgen van het leed dat mijn hond werd aangedaan?

LeenW
Berichten: 8575

#2 , 1 week 4 dagen geleden (10 nov 2019 20:26)

Ik zou dit via advocaat regelen, die kunnen in het algemeen beter argumenteren om een sterkere positie te verkrijgen. En als er dan toch minnelijk niets geregeld kan worden, hebt u er sowieso een nodig.

Verwacht ook niet te veel van die morele schadevergoeding, we zijn hier niet in de USA. Uzelf hebt geen pijn geleden en uw hond leeft nog.

Jelias
Topic Starter
Berichten: 88

#3 , 1 week 4 dagen geleden (11 nov 2019 10:47)

Voor een schadevergoeding van, zeg maar 100 euro bij wijze van spreken, ga ik geen advocaat vinden denk ik.

Reclame

Marcus Aurelius
Berichten: 1052
Juridisch actief: Nee

#4 , 1 week 4 dagen geleden (11 nov 2019 10:53)

Ik zou gaan voor een minnelijke schikking. Princiepskwesties kunnen immers tot zeer hoge en vooral onverwachte kosten leiden.
------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.

Inazuma
Berichten: 5269
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#5 , 1 week 4 dagen geleden (11 nov 2019 11:36)

Men gaf aan dat ik recht heb op een schadevergoeding, de apotheker is tenslotte verzekerd.

Nu is mijn vraag, moet dit via een advocaat of kan ik bij de apotheker proberen een minnelijke schikking te regelen?
Stap 1:

Aangetekende ingebrekestelling aan de apotheker, waarin je wijst op zijn (stagaire's) fout, dat je bij melding daarvan weggelachen werd, en (kopies van) je onkosten en laboresultaten bijvoegt, verwijst naar de pijn en smarten die deze fout jou en je hond wekenlang gekost heeft, en vermelding dat je de feitelijke en smartelijke schade veroorzaakt door deze fout vergoed wenst te zien .

Terug naar “Medische Fouten”