Scheiding

Anoniem persoon
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Scheiding

#1 , 2 maand 3 weken geleden (27 okt 2019 23:36)

Beste,

Ik ben getrouwd eind 2017 in gemeenschap van goederen. Echter hebben wij vóór onze trouw samen een woning aangekocht, een gedeelte hebben wij betaald van het huis wat verkocht was na de scheiding van mijn man en zijn ex vrouw, voor het resterende hebben wij een hypotheek genomen. Stel dat wij gaan scheiden en het huis wordt verkocht, heb ik dan recht op de helft van het huis? Of wordt er gezien wat er tot op heden is afbetaald, indien het laatste, wordt het afbetaalde bedrag nog eens door twee gesplitst? Hij de helft, ik de helft? Alvast bedankt.
Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
nicky54
Berichten: 118

#2 , 2 maand 2 weken geleden (28 okt 2019 19:30)

De woning werd aangekocht vóór het huwelijk en behoort dus toe aan partijen elk ten belope van de onverdeelde helft. Bij de aankoop heeft uw man met eigen gelden, voortkomend van de verkoop van een goed uit zijn vorig huwelijk, een bedrag betaald in het kader van de aankoop van de onverdeelde woning.
Gezien het onroerend goed aan beiden toebehoort, ieder voor de helft, valt de helft van dat betaald bedrag ten laste van u, zodat uw man dan deze helft van u kan vorderen.
Indien het huis wordt verkocht met een meerwaarde van X%, kan de vordering geherwaardeerd worden met dezelfde meerwaarde. (Cassatie 27 september 2012)
Gezien jullie een hypotheek hebben aangegaan, geldt hetzelfde : het resterende bedrag valt ten laste van beide, elk voor de helft.

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”