Bedankt ik ga me hier eens in verdiepen. Aan dat argument had ik zelf nog niet gedacht met name dat ze al jaar en dag hierover aan het nadenken zijn, en dan plots is het hoogdringend. Daarenboven te weten dat ze momenteel geen budget / concrete plannen hebben om alles en iedereen te onteigenen en de volledige weg her aan te leggen.Hoogdringendheid wordt daarbij wel vaker afgewezenvoorlopig voor een voetpad geloof ik, op termijn ook een fietspad
Weg en plannen/ideeën heraanleg zijn er vaak jàren, dan wordt plots "hoogdringendheid" ingeroepen voor onteigening.
Dat is onzin natuurlijk - normale onteigeningsprocedure diende dan gevolgd.
Zoek even op N10 / Aarschotsesteenweg / Lier / Fietspad
Vraag is of zoiets ook in uw geval kan opgaan.
Al zie ik niet in hoe men "hoogdringendheid" gaat inroepen terwijl u nog niet eens duidelijkheid heeft over wat men van plan is.
Noodzaak van onteigening wordt ook wel eens betwist, maar dat is veel lastiger.
Ook in Lier is uiteindelijk onteigend - maar via normale procedure.
Keuzes van AWV en/of gemeenten zijn vaak bizar ...
Momenteel althans wel met name er zijn geen concrete plannen voor heel de straat. Er zijn trouwens mensen in de straat al onteigend jaren geleden, en hier is verder niets meegedaan. Die mensen hebben nu enkel zware overlast en hun stuk grond wordt nu als de lokale parking aanzien.Dat voetpad/fietspad wordt niet enkel voor uw deur aangelegd maar meer dan waarschijnlijk in de hele straat; en mogelijks zelfs nog verder. De onteigende partij bekijkt langs welke kant van de straat dat het minst zal kosten aan onteigeningskosten, en blijkbaar is dat aan uw kant. Pech dus. Je kan dat proberen een aantal maanden/jaren te blokkeren, maar dat is dan weer juist de reden waarom het zo lang duurt in ons landje om een fietspad aangelegd te krijgen.![]()
Ik had laten vallen dat ik me aan het verdiepen was in die hoogdringendheid, en hoe dat uitdraait in een rechtbank. Volgens mij heb ik daarom een aangetekende brief gehad ZONDER enige vorm van argumentatie. In het andere geval hadden ze er allicht wel "wegens hoogdringendheid" van gemaakt en dat voor iets dat al jaar en dag aansleept.Blijkbaar wordt hier de hoogdringendheid niet echt betwist, maar is het een centenkwestie. Mag ik er u op wijzen dat openbare besturen o.a. afhankelijk zijn van schattingsverslagen en dat de uitgaven steeds moeten verantwoord worden.
Ik vind het erg dat je als burger gewoon geen recht op onderhandelen meer krijgt, maar direct de mond wordt gesnoerd door te dreigen met de rechtbank.En resultaat is dat AWV niets meer gedaan krijgen op redelijke termijn, want meer en meer mensen trekken hierdoor ook uit principe naar rechtbank.Waar ze in het verleden nog open stonden tot dialoog, en luisterden, krijg je nu direct een aangetekende brief van een collega van hen, die eist dat je akkoord gaat met een nog lager bod dan het oorspronkelijke bod, of anders schermen ze met naar het gerecht te trekken.