Wie betaalt nieuwe cover jacuzzi? Huurder of verhuurder

Mja
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Wie betaalt nieuwe cover jacuzzi? Huurder of verhuurder

#1 , 08 jul 2019 20:41

Beste, ik huur sinds bijna 3j op basis van een 3-6-9j contract een woonst met een tuin. In de tuin staat een jacuzzi met een jacuzzi-afdekking(onder de blote hemel). Deze afdekking(ong 6j oud) is nu versleten. Wij vroegen de verhuurder om deze te vervangen(kost ong eur 500) maar de verhuurder beweert nu dat de snelle slijtage te wijten is aan een gebrekkig onderhoud: hij beweert dat wij, zoals hij gevraagd had, de cover voldoende hadden moeten beschermen door deze af te dekken met een plastieken zeil. Wie draait hier op voor de kosten? Mvg

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
KJ86
Berichten: 2116

#2 , 08 jul 2019 21:32

De verhuurder had wel gevraagd om de cover te beschermen (bestaan zelf speciale hoezen voor). Je hebt dus verzaakt aan uw onderhoudsplicht. Daar tegenover staat wel dat het redelijk stom is van je verhuurder om een luxeproduct met veel onderhoud in het huurpand te integreren. Hij had een coverhoes kunnen voorzien in plaats van de opdracht mee te geven om er een zeil over te spannen.

Blaatpraat
Berichten: 3060

#3 , 08 jul 2019 22:41

Aangezien het hier gaat over abnormaal snelle slijtage (zoiets gaat normaal minstens 10, gemiddeld 15 jaar mee), en er een gebrek aan onderhoud was, zou ik durven stellen dat jij als huurder hiervoor moet optreden.

Reclame

Terug naar “Huren”