Herroepingsrecht dringende onderhouds- of herstellingswerken

LeenW
Topic Starter
Berichten: 12820

Herroepingsrecht dringende onderhouds- of herstellingswerken

#1 , 23 nov 2022 10:12

Ik lees hier (https://blog.liantis.be/nl/zelfstandig- ... e-commerce) dat één van de uitzonderingen van het herroepingsrecht is:


Wanneer een overeenkomst wordt gesloten waarin de consument uitdrukkelijk om een bezoek vraagt voor dringende onderhoud- of herstelwerken, kan deze naderhand zich niet beroepen op zijn herroepingsrecht. Wel moet de herstelling uitgevoerd zijn binnen de herroepingsperiode van 14 dagen (bijvoorbeeld daags na de aanvraag van de dienst) én moet de consument uitdrukkelijk erkennen afstand te doen van zijn herroepingsrecht.


Hoe kan de consument een dringende herstelling die blijft aanslepen annuleren op basis van die 14 dagen? Op het moment dat deze verstreken zijn, is de termijn voor het herroepingsrecht in te roepen toch ook verstreken?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
The Oscars
Berichten: 522
Juridisch actief: Nee

#2 , 27 nov 2022 13:09

Men kan nog steeds ontbinden middels het toepasselijk nationaalrecht wanneer de termijn voor de dienstverlening niet wordt nageleefd.
.

Reclame

Terug naar “Consumenten Koop”