Vakantiewoning - verhuur - BV oprichten ?

Belgoo1964
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Vakantiewoning - verhuur - BV oprichten ?

#1 , 22 mei 2020 18:57

Wij wonen in het buitenland (en zijn dus NIET-Residenten in Belgie) , maar verhuren een grote vakantiewoning hier aan de kust en generen zo een omzet van ongeveer 50K (niet in een Corona Jaar !!!) . Mijn vrouw wenst zich terug in Belgie in te schrijven , daar ze hier meer dan 180 dagen per jaar vertoeft.
Daar deze woning aan de kust is gelegen betalen we 2de woonst belasting (en ook Kadastraal inkomen natuurlijk en dgl).
Zou het voordeliger zijn om een kleine BV op te richten (in naam van mijn vrouw - en dit wordt ook door haar beheerd), en dan ook zo alle kosten (bedlinnen wassen, opkuisen, water, electriciteit, amenities, ...) te laste te leggen van deze BV?
Met dank voor jullie insights.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
josciscojos
Berichten: 72
Juridisch actief: Nee

#2 , 23 mei 2020 04:33

Is toch iets te simplistisch voorgesteld.....is de woning eigendom van de bv......neen want ze moet nog opgericht worden.
Gaan jullie de woning verhuren aan de bv.....? Dat zou een optie zijn......Dan zal het handelshuur worden......en die is 100% belastbaar in personenbelasting.....
Hoe doen jullie het nu?....Volledig in de duistere zone vermoedelijk....

Reclame

Terug naar “Vennootschappen & Verenigingen”