Schoonzus geen domicilieadres meer

Franciscus
Berichten: 38583

Re: Schoonzus geen domicilieadres meer

#16 , 13 jun 2019 19:36

Feit dat jonge dame bij haar vriendin bleef slapen..is geen bewijs dat ze er woont. Dan mag men nooit meer op vakantie gaan, of bij vriend of vriendin blijven slapen.

Als haar goederen nog bij ouders staan gaat ze gewoon daar terug naar toe.
Een ambtelijke afschrijving vereist minstens meerdere keren een vaststelling van niet meer wonen door de politie.

Zoals Asperger ook al heeft geschreven ook het uit huis zetten gebeurd via de vrederechter en heeft niets te maken met een Ambtelijke Schrapping bij Collegiaal Besluit.

Dat ze naar de gemeente gaat en daar meldt dat ze nog op adres ouders woont.

Opgelet:
Zij heeft geen huurcontract wat er wel speelt is een bezetting ten bede gezien ze daar al gans haar leven heeft gewoont.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
MumL
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#17 , 13 jun 2019 19:48

Vrees helaas niet dat het om een banale familieruzie gaat.
Helaas zijn de ouders echt wel erg goed in ruzieën. Maar dat doet er eigenlijk niet toe. Hoe de ruzie precies is.
Ze kunnen dus niet zomaar haar domicilie verwijderen?

Franciscus
Berichten: 38583

#18 , 13 jun 2019 20:10

Neen, dat gebeurd door de gemeente op basis van vaststellingen van de politie ( meestal worden die aangeduid om de controle te doen.) Het is de burgemeester die de bevoegdheid over het bevolkingsregister heeft en die bevoegdheid ( gedeeltelijk) delegeert aan een ambtenaar.

Reclame

MumL
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#19 , 13 jun 2019 20:13

Ze heeft nu dus wel wat spullen gaan halen, omdat de politie dat aanrade, want vanaf haar domicilie weg was mocht dat niet meer....
het is ook echt niet meer praten tussen ouders en schoonzus.
Haar post wordt tijdelijk naar ons adres gestuurd.
Wordt ze dan verwittigd stel dat de politie vast stelt dat ze daar niet meer woont en ze dus geschrapt wordt?

Franciscus
Berichten: 38583

#20 , 13 jun 2019 20:24

Zolang haar adres daar staat moet men ze binnenlaten.
Ze moet dat best navragen bij gemeente van inschrijving.
En neen indien ze daar niet meer woont en geen ander adres heeft opgegeven kan noch gemeente noch politie haar verwittigen.
https://www.belgium.be/nl/huisvesting/v ... swijziging
Weet dat een effectieve AACB gevolgen heeft.
PV naar parket wegens inbreuk bevolking correctioneel vervolgbaar maar enkel een geldboete.
Men wordt beschouwd als een niet inwoner van het Rijk dus als een buitenlander . Bij overtredingen is het onmiddellijk betalen - officiële post wordt teruggestuurd of naar huis gerechtsdeurwaarders of naar politie(hoofd)commissaris.
en wordt geacht ontvangen te zijn. Dus door briefwisseling al te laten doorsturen al veel onheil in de toekomst vermeden.
Maar dan moet ze eerst geschrapt zijn en zolang ze daar kan aangetroffen worden door politie woont ze daar.

Mathieu Rutten

#21 , 13 jun 2019 20:36

Met stukken en brokken komen we toch tot een verhaal. Ik moet vaststellen dat mijn vermoedens uitkomen.
Het lijkt me best dat mevrouw inlogt op haar dossier bij het RR. Zo kan ze onmiddellijk zien waar ze gedomicilieerd is. Zoals door de TS wordt uitgelegd, zou het niet gaan om een ambtshalve schrapping, maar om een eventuele ambtshalve inschrijving. Sorry, maar ik vind dit alles maar een raar verhaal. Voor wat domicilie betreft, kan mevrouw zich best bevragen bij de diensten van de gemeente. En zoals ik reeds stelde kan mevrouw zich wenden tot de sociale dienst van het O.C.M.W. of ook het CAW om tot een oplossing te komen. Gelieve een duidelijk onderscheid te maken tussen een ambtshalve schrapping (zonder gekend adres) of een ambtshalve inschrijving (met bekend adres). Bij een ambtshalve schrapping en zonder inschrijving in het buitenland, is men geen buitenlander, maar een "staatsloze". Indien mevrouw niet meer thuis verblijft, kan ze best een postbus nemen of een melding per adres bij de post. Ik kan tenslotte enkel maar als raad meegeven probeer niet alle bruggen te verbranden.

MumL
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#22 , 13 jun 2019 20:39

Oké,
Maar politie/ gemeente probeert dus eerst wel brieven naar haar te sturen. Naar haar huisadres zogezegd?

MumL
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#23 , 13 jun 2019 20:45

Mathieu, het verhaal is inderdaad absurd. Zou heel graag hebben dat het anders was, maar helaas.. de situatie is wat het is en dan moeten we toch zo goed als mogelijk uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ik denk dat ze gewoon best zo snel mogelijk op zoek gaat naar een apartement, maar omdat ze pas haar volledig loon krijgt vanaf juli, kan dit nog 2-3 tal maanden duren.
In die 2 a 3 maanden wil ze dus niet in de problemen komen.
Wij dachten echt doordat de politie zei dat de ouders domicilie zomaar konden verwijderen en dat dit dus echt kwestie van dagen was... sorry dat we leek zijn en van niets weten.

Maar in tussentijd laat ze dus gewoon best haar post
Omleiden en als de ouders iets in gang zetten van schrapping via de politie, moet ze inprincipe door het omleiden van haar post iets ontvangen?

Franciscus
Berichten: 38583

#24 , 14 jun 2019 22:20

Neen politie gaat vaststellen (3 x minimum ) dat ze geen belangen meer heeft op adres ouders. Dat rapport een Administratieve Akte gaat naar gemeente en die brengen de procedure nu naar College van B & S wordt van een voorstel AACB een effectieve AACB.
Dochter zomaar laten verwijderen kunnen de ouders niet daarvoor zullen ze effectief naar de vrederechter moeten gaan en best dochter op voorhand via een AS in kennis stellen dat ze uit huis moet.
Dus als politie ze regelmatig aantreft op haar huidig adres van domicilie zullen de ouders daar zo snel niet in slagen.
Procedure voor vrederechter houdt ook in dat ze zal gedagvaard worden (één maand) dan zitting ..indien dochter niet ter zitting komt is het een vonnis bij verstek waar verzet kan tegen aangetekend worden - vonnis moet op de koop toe nog betekend worden ( weer een maand ) en de vrederechter is verplicht het OCMW in kennis te stellen ( nog een maand) dus met wat geluk zijn we minstens al drie maanden verder.


Als de politie haar echter nooit aantreft wordt ze administratief inderdaad AACB maar dan nog kan ze op gemeente gaan zeggen dat ze daar toch nog woont.
Kan dus tot een jaar duren voor vrederechter en gemeente een definitieve beslissing kunnen nemen.
Rechten van de verdediging.

MumL
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#25 , 16 jun 2019 11:42

Oké hartelijk bedankt voor alle info!

Terug naar “Administratief recht”