AANPASSING BASISAKTE MEDEEIGENDOM

VISMARKT
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

AANPASSING BASISAKTE MEDEEIGENDOM

#1 , 13 feb 2019 13:41

In de algemene vergadering van onze residentie werd beslist de basisakte te laten wijzigen ( herverdeling van 2 naar 3 privatieven en aanpassing van de aandelen terzake. Dit alles eigendom van 1 eigenaar en zonder invloed op de aandelen van anderen ) Het betreft trouwens een feitelijke 10 jaar oude bestaande situatie.
Dit werd beslist met 100 % van de mede-eigenaars en zo geacteerd. Bovendien werd door iedereen de volgende clausule ondertekend :
" Alle medeëigenaars verklaren dat deze beslissing van de Algemene vergadering hen geen persoonlijk nadeel oplevert en verzaken dan ook vrijwillig en zonder dwang aan hun recht om beroep aan te tekenen binnen de 4 maanden tegen hun eigen beslissing, zoals voorzien in art 577-9 §2 van het Burgerlijk Wetboek ".
De Notaris die de basisakte dient aan te passen beweert dat hoe dan ook nu toch 4 maanden moet gewacht worden vooraleer de basisakte te kunnen laten wijzigen. Klopt dit werkelijk ?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Thomas Morus
Berichten: 5925
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 13 feb 2019 13:48

Hij zal teveel ander werk hebben.
Minimale wachttijden zijn me onbekend.
WIJSHEID IS EEN VERHEFFENDE VORM VAN INTELLIGENTIE

adsummam
Berichten: 581

#3 , 13 feb 2019 20:38

Verstandige notaris.
B.W. Art. 577-9 § 2
Stel dat ondanks alles een mede-eigenaar van mening verandert.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”