bouwovertreding éénmaking van 2 appartementen

An D
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

bouwovertreding éénmaking van 2 appartementen

#1 , 14 nov 2018 21:09

Hallo,
Bij de verkoop van het appartement van mijn ouders blijkt de, 32 jaar geleden uitgevoerde, verbouwing niet aangevraagd en dus niet vergund te zijn. Zij lieten in die tijd door een gerenommeerd architect beide appartementen in een groot appartementsgebouw verbinden door een gat in de vloer te laten maken en een trap te plaatsen. Alle werken werden volgens toenmalige plannen uitgevoerd onder leiding van de architect en er werden nooit problemen van gemaakt. De plannen zijn zoek geraakt en er is geen enkel bewijs meer te vinden op papier van de werken. De oorspronkelijke plannen van de 2 apparte appartementen en ook basisaktes zijn wel in ons bezit. Nu wenst de koopster, dat we de huidige toestand laten regulariseren en vergunnen. Mijn vraag is ... zijn wij verplicht dit te laten regulariseren of kunnen we de 2 appartementen gewoon als 'apart' aan één koper verkopen zonder de huidige toestand te laten regulariseren. Is er een verjaring van deze overtreding (hoewel we geen officieel bewijs vinden dat deze verbouwing 32 jaar geleden gebeurde). Zijn er kosten verbonden aan de overtreding op zich? Het plan van de koopster is om er op termijn terug 2 appartementen van te maken dus is het een optie om zonder regularisatie de duplex terug op te splitsen tot 2 volledig onafhankelijke appartementen, zoals momenteel gekend bij stedenbouw?
An

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19411
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 15 nov 2018 08:56

Was er destijds een syndicus en een Raad van mede-eigenaars? Bestaan die dossiers nog?
Anders nieuwe nieuwe plannen laten opmaken van de bestaande toestand, door een architect, en de regularisatie aanvragen.

Reclame

Terug naar “Aanneming”