Slecht uitgevoerde operatie

Robert18
Topic Starter
Berichten: 9
Juridisch actief: Nee

Slecht uitgevoerde operatie

#1 , 19 okt 2018 16:20

Halfweg augustus val ik met de fiets, naar de spoed voor foto's en de volgende dag afspraak met de dokter. In 2 minuten legt de dokter uit wat er dient te gebeuren, kijkoperatie, een boutje in de schouder + tape en de volgende dag mag je naar huis. ( ik zie dit dus als een kleine operatie, zonder complicaties)
4 dagen later gebeurt de kijkoperatie.
De dag na de operatie komt de dokter langs op de kamer, binnen de 1 minuut is de dokter al weg, niets bekeken noch gepraat en ik mag naar huis.
Terug keren op controle 20 dagen later.
Na de operatie verloopt alles naar wens, denk ik.
10 dagen na de operatie begin ik meer pijn krijgen en komt mijn sleutelbeen er terug helemaal boven uit. Ik bel naar de kliniek en de dokter is er niet, ik krijg een orthopedist aan de lijn die zegt je hebt toch binnenkort een afspraak met de specialist, beter afwachten, dit is geen probleem. ok dan maar wachten.
Enkele dagen later ga ik op visite bij de dokter, ik zeg dat dit been helemaal uitsteekt en dit nu meer pijn doet dan na de operatie.
Als antwoord krijg ik och dat is wat speling en in 5 min ben ik terug buiten en verneem ik dat ik een maand later terug op visite moet.
Ik ben er enigszins niet gerust in en maak een afspraak met een andere specialist en die zegt volgens de foto's is de operatie voor 50% mislukt en dit is het werk van een bricoleur.
2 dagen later ga ik bij een kinesitherapeut , die bevestigd dat dit een slecht uitgevoerde operatie is.
Daarop maak ik een afspraak met een andere Orthopedist/ dokter die mij zegt dergelijke breuk kun je niet herstellen met een kijkoperatie en zegt dat de dokter die me opereerde de breuk onderschat heeft.
Enkele dagen later ga ik nog bij een andere specialist en die zegt dat hij niet kan begrijpen welk nut de bouten hebben. ( de dokter die me opereerde had gezegd 1 boutje, maar op de foto s zijn er 2 bouten te zien)
Deze specialist zegt , wielrenners met een breuk zoals jij hebt zitten soms 2 a 3 maand later weer op de fiets en alles ok.
Ik ga me nu opnieuw laten opereren bij de specialist waar ik het meest vertrouwen in heb.
Ondertussen had ik terug contact opgenomen met de dokter die de 1e kijkoperatie deed en die me terug mailde dat zolang er geen volledige loslating van de operatie optreedt er geen ingreep nodig is. En dat met een nieuwe operatie ik daarvoor niet genezen noch geholpen zal zijn.
Welke stappen kan ik ondernemen tegen de 1e dokter , hoe gaat dit in zijn werk? Ik heb namelijk alles zelf betaalt ( was een probleem met mijn ziekenkas in het buitenland, maar bon dat doet niet ter zake)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Franciscus
Berichten: 35483

#2 , 20 okt 2018 23:31

Is die al aangetekend in gebreke gesteld.
Hebt u de meningen al die andere dokters op papier?

Tope
Berichten: 913

#3 , 21 okt 2018 08:00

Neem ook contact op met de juridische dienst van jouw ziekenfonds.

Reclame

Robert18
Topic Starter
Berichten: 9
Juridisch actief: Nee

#4 , 23 okt 2018 10:10

Ik stuurde op heden geen aangetekend schrijven , daar ik goed moet weten wat kan en wat niet kan.
Andere dokters zullen geen mening op papier zetten.
Ik vermoed dat de foto's genoeg moeten zijn om dit te bewijzen.
Maar ik zou ergens bij een adviseur moeten kunnen gaan, die de slechte operatie kan bevestigen, denk ik.., vooraleer ik opnieuw geopereerd kan worden.
Ziekenbond in Belgiê heb ik niet, dus kan ik er niet terecht bij de juridische dienst.

mava105
Berichten: 20530
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 23 okt 2018 12:03

Ziekenbond in Belgiê heb ik niet, dus kan ik er niet terecht bij de juridische dienst.
Indien je in België woont, heeft iedereen dat, dacht ik.

The Oscars
Berichten: 411
Juridisch actief: Nee

#6 , 23 okt 2018 12:19

Wellicht waarborgt uw familiale verzekering rechtsbijstand. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar of makelaar. Als zij bijstand verlenen, kunt uzelf een advocaat en expert (geneesheer) kiezen die uw belangen verdedigen. Hun erelonen, alsook de gerechtskosten, worden dan betaald door de verzekeringsmaatschappij.

basejumper
Berichten: 3772
Locatie: Diest

#7 , 23 okt 2018 16:46

Rechtsbijstand familiale komt enkel tussen bij gedekt schadegeval. Een operatie is geen ongeval maar een contractuele overeenkomst. Familiale zal quasi zeker niet tussen komen.
Enkel een volwaardige rechtsbijstand komt hier tussen.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

The Oscars
Berichten: 411
Juridisch actief: Nee

#8 , 23 okt 2018 18:02

Doorgaans wordt er wel rechtsbijstand verleent wanneer de contractuele tekortkomingen lichamelijke schade heeft veroorzaakt.

Terug naar “Medische Fouten”