Basisakte-bestemmingPanden

AnneMarieDeDecker
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Basisakte-bestemmingPanden

#1 , 11 okt 2018 15:37

Er wordt momenteel een basisakte herschreven nav splitsing van gebouwen (we gaan van 1 basisakte voor 1 gebouwencomplex naar 1 basisakte per gebouw).
Onze gebouwen hebben op de gelijkvloerse verdiepingen winkels (staat zo omschreven in de akte). Deze winkels zijn -op uitzondering van 1- niet vergund als horecapand.
Kunnen wij in de vernieuwde aktes laten opnemen dat in deze winkels bepaalde activiteiten niet mogen worden uitgeoefend (vb nachtwinkel, shishabar, ...), panden niet mogen worden vergund als horeca, er uitsluitend kantoren mogen zijn, ... . Dus hoe concreet kan dit worden vermeld en welke meerderheid is hiervoor nodig om dit goed te keuren en kan er een veto worden gesteld?.
Verder hebben wij een private weg (waar voetgangers door mogen, die verboden is voor fietsers en gemotoriseerd verkeer) en waar ook winkels zijn gevestigd. In hoeverre kan in de basisakte worden genoteerd dat deze weg mag afgesloten worden?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Tope
Berichten: 916

#2 , 11 okt 2018 18:40

Stel je vraag ook eens op het Informatiepunt voor Mede-Eigenaars: http://blog.smartsyndic.be/qa/

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”