'Leningen' uitgegeven door dement familielid

Eevee
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

'Leningen' uitgegeven door dement familielid

#1 , 14 jul 2018 09:30

Beste mensen,

Graag jullie raad ivm het volgende. Recent hebben wij een familielid moeten laten hospitaliseren. Hierbij werd vastgesteld dat er sprake is van dementie bij deze persoon.

Door zijn hospitalisatie ontfermen wij ons nu tijdelijk over het administratieve (rekeningen e.d.) tot er een bewindvoerder wordt aangesteld hopelijk na ons onderhoud met de rechter in augustus.

Tijdens het opruimen en verzamelen van documenten om de administratie in orde te brengen, hebben wij verschillende ondertekende brieven gevonden, opgesteld door een kennis van ons familielid waarin wordt opgetekend dat er grote sommen geld werden uitgeleend door ons dementerend familielid.

Na nader onderzoek hebben we ontdekt dat er ettelijke sommen van duizenden en tienduizenden euro's werden afgehaald door ons dementerend familielid. Wij zijn er van overtuigd dat ook dit "leningen" zijn geweest maar in deze gevallen is er geen concreet bewijs op papier. Alleen uit rondvraag in de kennissenkring van ons familielid hebben we al kunnen achterhalen aan welke personen er mogelijks sommen werden geleend.

Een lang verhaal maar mijn vraag aan jullie is: Wat is de beste mogelijke oplossing om dit zo goed mogelijk recht te trekken?

Bedankt

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
willyboy
Berichten: 897

#2 , 14 jul 2018 11:22

Als persoon niet onbekwaam is om zijn goederen te beheren mag hij/zij veel geld uitdelen . Na nieuwe wet van niet lang geleden krijg hij/zij nog meer mogelijkheden .
Recht trekken ...zo goed als onbestaand .
Zolang de voorbehouden delen niet overschreden zijn is er niets aan de hand .

willyboy
Berichten: 897

#3 , 14 jul 2018 12:02

Als het over dementie gaat en geld is de datum van het vrederechter vonnis belangrijk . Geen datum die door familie leden denkelijk in hun hoofd hebben .

Reclame

Inazuma
Berichten: 9769
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#4 , 14 jul 2018 20:25

Dementie komt niet van vandaag op morgen.
Handelingsonbekwaamheid geldt vanaf uitspraak vd rechter, maar dat betekent niet dat er voordien niets kan misgelopen zijn ...

Over welke periode spreekt u ?
Over welk bedrag ?
Kunnen de afhalingen gelinkt worden aan "grote" aankopen ? Aan onderhandse giften aan andere familieleden ?

Mensen die zomaar geld uitdelen zijn nogal zeldzaam ...
Als u vermoedt dat uw familielid opgelicht werd, stap dan naar de politie :!:

Lijst maken met "verdachte" uitgaven voor de vrederechter - en de politie.

willyboy
Berichten: 897

#5 , 14 jul 2018 20:42

De figuurlijke demente heeft overal 500 euro in 100 verschillende brievenbussen gestoken .

Terug naar “Andere”