ontslag wegens werkverlating

meliss.1510
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

ontslag wegens werkverlating

#1 , 12 jun 2018 12:33

Hallo,

Ik ben vandaag ontslagen wegens "werkverlating", terwijl ik ziek thuis zat en ook een doktersbriefje heb opgestuurd binnen de wettelijke termijn.

Mijn werkgever heeft mij vandaag een mail gestuurd (samen met een aangetekende brief die ik nog niet ontvangen heb) dat ik werd ontslagen met onmiddellijke ingang wegens werkverlating. Momenteel ben ik sinds vorige week maandag 2 weken thuis wegens een ernstige maagzweer, waardoor ik ook veel moet rusten en 's nachts niet slaap. Dit in combinatie met heel veel stress van mijn verhuis vorige week, maakt het er niet beter op. Mijn doktersattest heb ik dan ook onmiddellijk en binnen de wettelijke termijn die vermeld staat in mijn contract, opgestuurd naar de werkgever. Daarom ben ik ook zeer verwonderd dat ik dit vandaag heb moeten ontvangen. In de brief zegt de werkgever dat hij herhaaldelijk geprobeerd heeft om mij te contacteren via gsm, maar ik heb niets ontvangen van oproepen. Ik heb nochtans de juiste nummer doorgegeven bij mijn ondertekening van mijn vast contract. Ook zegt hij dat hij 1 brief en aangetekende brief heeft verstuurd, maar dat ik daar niet op gereageerd heb. Wat dus niet klopt, aangezien ik thuis was en ook weer niets heb ontvangen.

Ik ben daar al aan het werk sinds 8 januari als interim, en onlangs op 1 juni 2018 net mijn contract van bepaalde duur gekregen.
De miserie is eigenlijk begonnen toen al , op 1 juni. Ik had aan mijn teamleader een ruime week op voorhand gezegd dat ik 1 juni niet kon komen werken en een dag klein verlet nodig had voor mijn verhuis. Ik was verplicht die dag de plaatsbeschrijving te ondertekenen en de sleutels van mijn nieuw appartement te ontvangen, en dan ook de sleutels van het oude appartement terug te geven. De teamleader heeft dit toen goedgekeurd. Tot op de dag van de verhuis zelf, toen zei hij dat ik nooit iets had verwittigd en dat deze dag verlof dus niet geldig was. Komt er ook nog bij dat ik er steeds 1 week op 2 à 3 als interim er van moest uitgaan dat mijn weekloon niet of niet volledig gestort werd, omdat de teamleader dit dus ook niet doorgaf aan het interimbureau en mij telkens op "onbetaald verlof" zette, ook al was ik aan het werk.

Zijn er dingen die ik kan doen tegen het ontslag wegens werkverlating? Aangezien ik hiermee dus ook geen werkloosheidsuitkering zou krijgen. Niet dat ik dit zelfs zou willen ontvangen, maar ik heb 2 kindjes ten laste waarvan 1tje met een handicap, waardoor ik het geld dus wel degelijk nodig heb. Ik zou een brief willen terugsturen naar de werkgever, maar ik weet niet of dit nog veel zal uitmaken.

Alvast bedankt.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#2 , 12 jun 2018 17:02

Ben je aangesloten bij een vakbond? Neem dan contact op met hen, want het ziet er naar uit dat dit arbeidsrechtbank zal worden... Als alles gebeurd is zoals je beschrijft, sta je weliswaar sterk in uw schoenen, maar denk ik dat het toch aangeraden is een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht in te schakelen. Als je aangesloten bent bij een vakbond zorgen zij daarvoor. Als je nog niet aangesloten bent, kan je overwegen dit alsnog te doen. Door een iets hogere premie te betalen, zullen de meeste vakbonden dan toch nog toestaan dat je beroep doet op hun rechtsbijstand.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

de reden
Berichten: 2938
Juridisch actief: Nee

#3 , 12 jun 2018 17:41


1)Mijn doktersattest heb ik dan ook onmiddellijk en binnen de wettelijke termijn die vermeld staat in mijn contract, opgestuurd naar de werkgever. .

2)Ik zou een brief willen terugsturen naar de werkgever, maar ik weet niet of dit nog veel zal uitmaken.
1)heb je dat aangetekend opgestuurd?

2)meestal is dit een slecht idee, waarmee je een begin van bewijs levert aan je werkgever,
zoals Tom reeds zegt, laat dit over aan een vakbond
Deze inlichtingen zijn louter informatief en onder alle voorbehoud. Er kunnen geen rechten aan verbonden worden

Reclame

meliss.1510
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#4 , 12 jun 2018 21:18

Oke, vanaf het moment dat ik mijn aangetekende brief krijg, ga ik naar de vakbond.
Bedankt voor het advies

Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#5 , 14 jun 2018 10:15

Oke, vanaf het moment dat ik mijn aangetekende brief krijg, ga ik naar de vakbond.
Bedankt voor het advies
Wacht daar niet mee. Ga nu maar al en doe uw verhaal. Je hoeft niet op dat AS te wachten om nu de vakbond al te consulteren...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”