medisch dossier opvragen

mae
Topic Starter
Berichten: 15

medisch dossier opvragen

#1 , 04 apr 2018 09:01

Onze vader is onlangs overleden. Wij hadden al enige tijd door omstandigheden nauwelijks contact met hem. Wij weten bijgevolg niet hoe zijn gezondheid in de laatste maanden voor zijn dood was en waaraan hij overleden is. Iedereen beroept zich op het beroepsgeheim als wij informatie vragen.
Kunnen wij (zijn kinderen) zijn medisch dossier opvragen? Hoe moeten wij hiervoor tewerk gaan?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
The Oscars
Berichten: 522
Juridisch actief: Nee

#2 , 04 apr 2018 14:37

Kinderen hebben inzagerecht in het patiëntendossier, overeenkomstig artikel 9, paragraaf 4 Wet Patiëntenrechten (afgekort: WPR).

Inzage na het overlijden van de patiënt (art. 9, paragraaf 4 WPR)

Na het overlijden van de patiënt hebben de echtgenoot, de wettelijk samenwonende partner, de partner en de bloedverwanten tot en met de tweede graad van de patiënt, via een door de verzoeker aangewezen beroepsbeoefenaar, het in § 2 bedoelde recht op inzage voorzover hun verzoek voldoende gemotiveerd en gespecifieerd is en de patiënt zich hiertegen niet uitdrukkelijk heeft verzet. De aangewezen beroepsbeoefenaar heeft ook inzage in de in § 2, derde lid, bedoelde persoonlijke notities.
.

mava105
Berichten: 22254
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 04 apr 2018 15:55

een door de verzoeker aangewezen beroepsbeoefenaar, ]
De aanvraag moet dus gebeuren door een andere dokter

Reclame

Terug naar “Medisch- & Sportrecht”