grootouders

anoniempje1983
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

grootouders

#1 , 17 apr 2017 11:40

Wat als mijn kind niet meer naar de grootouders kan gaan op de afgesproken dag (vonnis) na 2 jaar. Kind is bijna 11 jaar en wil ook niet meer gaan, nu door een activiteit kan hij niet meer gaan binnenkort op de dag dat in het vonnis staat.
Wat kan ik hier doen?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
basejumper
Berichten: 4615
Locatie: Diest

#2 , 17 apr 2017 12:00

Mijns inziens twee mogelijkheden
primo : ofwel bepaalt u in overleg met de grootouders een ander moment waarop het bezoek kan doorgaan.
Secundo : ofwel laat u dat opnieuw door de rechter bekijken die dan in voorkomend geval een nieuwe beslissing zal nemen.

Het is nooit een goed idee om éénzijdig een beslissing te nemen en daarmee een vonnis te negeren.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

eylis
Berichten: 8836

#3 , 17 apr 2017 12:59

Bovendien gaat het om "bezoekrecht", grootouders kunnen zich ook verplaatsen en de buitenactiviteit bijwonen. De dagelijkse agenda van je kind moet niet persé ingevuld worden met activiteiten bij en van de grootouders zelf. Stuur dus een vriendelijk bericht naar de grootouders en nodig ze uit om de activiteit bij te wonen (gaat dit over sport?)

Reclame

anoniempje1983
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#4 , 17 apr 2017 14:13

idd het gaat om sport, maar grootouders doen in alle veranderingen moeilijk, voorbeeld verlof (naar buitenland), ze mogen komen zien naar de sport maar ze zijn nog nooit geweest. Ze gaan elke keer opnieuw met ons kind naar de speelgoedwinkel als hij er is en dan mag hij iets kiezen, maar nooit wat hij echt wil. Maar omgekeerd moeten wij wel met elke verandering akkoord gaan. Anders dienen ze een klacht in.

eylis
Berichten: 8836

#5 , 17 apr 2017 15:07

je stuurt een aangetekend schrijven met daarin je voorstel tot het bijwonen van de sportactiviteiten (en achteraf kunnen ze nog iets leuk doen). Leg hen uit dat je juridische informatie ingewonnen hebt in verband met het bezoekrecht van grootouders én de huidige situatie (sportactiviteiten van je kind) en dat je dus een correcte oplossing wil voorstellen. Dat je graag van hen verneemt of ze op dit voorstel ingaan of een andere mogelijkheid in gedachten hebben. Dat je dit graag verneemt voor X datum. Dat je - indien je geen tegenbericht ontvangt - er van uitgaat dat ze zich akkoord verklaren met deze oplossing. Voeg aan deze brief ook de planning, informatie en adres van de sportactiviteiten toe. In dit geval ben je vrij goed ingedekt ingeval ze klacht zouden indienen. Je hebt op voorhand een probleem aangekaart. Je hebt voldoende tijd gegeven om akkoord te verklaren of een tegenvoorstel te doen. én het gaat om grootouderlijk bezoekrecht en niet om ouderlijk omgangsrecht. Dienen ze toch klacht in, dan heb je het bewijs van je AS.

anoniempje1983
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#6 , 17 apr 2017 15:50

aangetekend schrijven had ik ook in gedachten, alvast bedankt voor de tips

ChristophePaus
Berichten: 453
Juridisch actief: Nee

#7 , 17 apr 2017 16:04

Wat als mijn kind niet meer naar de grootouders kan gaan op de afgesproken dag (vonnis) na 2 jaar. Kind is bijna 11 jaar en wil ook niet meer gaan, nu door een activiteit kan hij niet meer gaan binnenkort op de dag dat in het vonnis staat.
Wat kan ik hier doen?
Misschien ook eens rekening houden met de bestaande afspraak en die nieuwe activiteit van uw kind op een andere dag inplannen. Zo leert U uw kind dat afspraken best gehonoreerd worden als zijnde een belangrijk deel van zijn opvoeding.

eylis
Berichten: 8836

#8 , 17 apr 2017 16:15

christophe, hier zit je er een beetje naast: voor grootouders geldt "bezoekrecht" dat gaat over de mogelijkheid om het kind te ontmoeten. hobby's en sportactiviteiten horen nu eenmaal bij de planning van een opgroeiend kind. Dwz: een kleuter van 5 heeft niet echt zo'n agenda. Een kerel van 11 zal bijvoorbeeld lid worden van de volley- of voetbalclub en daar horen vaste trainingen en matchen bij. Die kies je niet zelf. Omwille van dat bezoekrecht geen vaste sport kunnen uitoefenen is de zaken omdraaien. dus van de grootouders kan wel gevraagd worden een alternatief moment uit te kiezen of gewoon de activiteit zelf bij te wonen. Het bezoekrecht (voor grootouders) is niet zoals omgangsrecht opvoedings-en zorgtijd waarin de rechthebbende bepaalt wat er gebeurt. Het is een bezoek. Bovendien gaat je vergelijking voor een "pedagogische les" niet echt op: een afspraak die gehonoreerd moet worden is een akkoord tussen twee betrokkenen zelf. Een vonnis tot bezoekrecht is niet echt een afspraak....

Terug naar “Andere”