Fiscaal attest misbruiken?

LeenW
Berichten: 12813

Re: Fiscaal attest misbruiken?

#16 , 04 apr 2016 13:39

Zelfs Music For Life moest een deel van de inkomsten afstaan aan de Fiscus, winstoogmerk is geen vereiste om belastbaar te zijn. Zo kleinschalig is de kans groot dat het niet uitkomt (al weet je nooit), maar door het in de belastingaangifte te zetten, kan die persoon wel een controle verwachten, waarna het bedrijf ook een controle krijgt omdat zij de aankopen gedaan hebben. Op zich gaat het geen groot bedrag zijn, maar dan gaat de controleur wel meteen verder graven.

Om in orde te komen, ga je de verkopen alsnog moeten boeken en de btw er uit halen en doorstorten aan de Staat. Liefst via het bedrijf, anders ga jullie nog een feitelijke vereniging moeten registreren. En laten we hopen dat uw werkgever het hierbij laat. Iemand met meer kennis hierover kan misschien verduidelijken of zwarte verkopen op naam van het bedrijf reden kan zijn tot dringend ontslag? Enfin, blij gaan ze er zeker niet mee zijn..

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#17 , 11 apr 2016 13:20

kan idd een reden zijn tot ontslag om dringende reden.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”