gordel

testelt
Topic Starter
Berichten: 64

gordel

#1 , 05 jan 2016 17:10

personeels leden van bpost ,hebben een vrijstelling van gordeldracht. Maar hoe zit het bij huis aan huis ophaling van het huisvuil? Hiervan vind ik nergens iets van op het internet

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#2 , 06 jan 2016 05:24

zij hebben dan ook geen vrijstelling van gordelplicht. Enkel het volgende artikel geven een vrijstelling van gordelplicht:

35.2.1. Worden evenwel vrijgesteld van het verplicht gebruik van de veiligheidsgordel en het kinderbeveiligingssysteem :

1° de bestuurders die achteruit rijden;

2° de bestuurders van taxi’s wanneer zij een klant vervoeren;

3° De bestuurder van een prioritair voertuig, bedoeld in artikel 37, wanneer hij personen vervoert die een potentiële bedreiging vormen of in de onmiddellijke omgeving van de plaats van de interventie.

De passagiers van een prioritair voertuig, bedoeld in artikel 37, wanneer een persoon die een potentiële bedreiging vormt, wordt vervoerd of in de onmiddellijke omgeving van de plaats van de interventie of wanneer ze de persoon verzorgen die wordt vervoerd.

4° de personen die in het bezit zijn van een vrijstelling op grond van gewichtige medische tegenindicaties afgeleverd door de Minister bevoegd voor verkeersveiligheid, of zijn gemachtigde, of, indien zij in het buitenland wonen, door de bevoegde instanties van dat land.

5° de beambten van de Post, wanneer zij, in het kader van de postbedeling en postophaling, achtereenvolgens, op plaatsen die op korte afstand van elkander gelegen zijn, postzendingen uitreiken of ophalen.

-------
De chauffeur van een huisvuilwagen moet sowieso een gordel dragen. Geen idee of de huisvuilophalers zelf (die meestal aan de huisvuilwagen hangen) op een of andere manier wettelijk geregeld zijn.

Inazuma
Berichten: 9768
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#3 , 06 jan 2016 19:37

personeels leden van bpost ,hebben een vrijstelling van gordeldracht.
Klopt dus niet, zie boven.
Maar hoe zit het bij huis aan huis ophaling van het huisvuil? Hiervan vind ik nergens iets van op het internet
Verplicht gordel dragen, behalve bij achteruitrijden of mits medisch attest

Reclame

Terug naar “Wegcode & Verkeersovertredingen”