Ontslagen werknemer doet nog amper iets

Tj2940
Topic Starter
Berichten: 56

Ontslagen werknemer doet nog amper iets

#1 , 13 jun 2015 14:09

Sinds vorige week is er een werknemer ontslagen, deze heeft een opzeg van 7 weken.
Sinds zijn ontslag doet hij nog amper zijn werk, is 3 keer op 1 week te laat aangekomen. Hij zit ook constant fouten te maken tijdens het werk waardoor de andere collega's extra werk krijgen. Alsook heeft hij het gepresteerd om Dreft in een andere collega zijn drinken te doen (hij dacht dat dit grappig was).

Tevens is hier een beleid dat als je iets voor jezelf aankoopt, je dit aan inkoopprijs mag aankopen. Hier maakt hij tevens misbruik van door dit aan 'vrienden' door te verkopen. Dit zijn we te weten gekomen omdat hij dit aan enkele collega's heeft verteld.

De werksfeer is niet meer houdbaar op deze manier, zeker niet om te weten dat dit nog 6 weken lang gaat duren. Hem hierover aanspreken heeft geen zin, hij lacht dit allemaal maar weg.

Hem thuislaten en hem uitbetalen is vrijwel onmogelijk aangezien we een kleine KMO zijn met slechts 8 werknemers, er is nog altijd de hoop dat hij snel ergens anders werk kan vinden.

Zijn bovenstaande redenen voldoende om hem wegens dwingende redenen te ontslagen?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#2 , 14 jun 2015 10:33

Uit voorzorg de werknemer best eerst eens aangetekend op zijn gedrag aanspreken, kwestie van niet te weinig bewijslast te hebben. Bij een volgend feit ontslag om dringende redenen inroepen.

eylis
Berichten: 8836

#3 , 14 jun 2015 11:00

en op de werkvloer (in het openbaar dus, mét getuigen) er even in het algemeen attent op maken (een algemene mededeling ) dat herhaaldelijk doelbewust fouten maken en werk vetragen binnen de opzegtijd en géén pogingen doen om deze fouten/zaken recht te zetten ook een geldige grond kan zijn voor ontslag wegens dringende reden. Dat de RVA in dat geval géén werkloosheidsuitkering toekent aan betrokkene. Dan heeft de werknemer een schriftelijke (AS) mededeling gehad én is er bewijs dat het gedrag ook op de werkvloer is aangepakt geweest.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”