Verkoop huis binnen het jaar

mopje123
Topic Starter
Berichten: 1

Verkoop huis binnen het jaar

#1 , 22 aug 2014 15:06

Beste,

Eind vorig jaar kochten mijn vriend en ik samen een oud huis, met het idee om dit zelf te renoveren.
we zijn gestart met een architect en ondertussen zijn we offertes aan het opvragen.
Nu zien we soms geen uitkomst meer, alles is nog duurder dan gedacht en af en toe zinkt de moed ons in de schoenen.
Ook al willen we het beide graag, soms hebben we het gevoel dat we onszelf aan het vastzetten zijn en dat dit een straatje zonder einde gaat worden. Je doet superveel moeite om iets bij elkaar gespaard te krijgen, en eens je dan een mooi sommetje hebt, komt er weer een vette rekening in de bus, waardoor je rekening weer op 0 staat.

Nu vragen we ons soms af of het niet beter is om het huis te verkopen...
Weten jullie wat voor kosten dit met zich meebrengt?
Het huis is ondertussen gestript, de plannen zijn zo goed al klaar, maar de opbouw is nog niet gestart. dus in feite is het een 'ruwbouw' geworden.
Zouden we nog krijgen wat we ervoor gegeven hebben, of scheuren we onze broek eraan?
en wat met de registratierechten en dergelijke? we hebben nu 10% betaald
en moeten we dan een soort boete ofzo betalen?

mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5396

#2 , 22 aug 2014 23:46

Met 10% heb je "groot beschrijf" betaald: dus geen boetes bij verkoop. Een (klein) gedeelte zal je zelfs kunnen recupereren bij aankoop van een nieuw onroerend goed binnen (zou t moeten opzoeken) de twee jaar.

Verkoopskosten: immo als je t niet zelf verkoopt. Bankkosten als je geleend had. Voorts notariskost om het goed uit het hypotheekregister te laten schrappen als je geleend hebt. Voorts ereloon van je architect.

Zonder verlies verkopen? Dan zou je een supergoede aankoopdeal gemaakt hebben als je nu kan verkopen aan aankoopprijs verhoogd met alle kosten en reeds gedane uitgaven. Je hebt ook mogelijks al veel "waarde" weggestript ...

Ga er eens rustig bij zitten en stel je financieel plan op van de verbouwing en bekijk wat haalbaar is (extra lening ?) en wat kan uitgesteld worden.

Reclame

Terug naar “Successie- & Registratierechten”