max duur interim

kritje
Topic Starter
Berichten: 1

max duur interim

#1 , 19 aug 2014 08:01

.
Laatst gewijzigd door kritje op 29 aug 2014 18:19, 1 keer totaal gewijzigd.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
giserke
Berichten: 2434

#2 , 19 aug 2014 09:25

Interimcontracten zijn altijd verlengbaar. Een reden moet een bedrijf eigenlijk niet hebben om iemand op interim basis aan te werven. Ik heb in het begin van mijn carrière 3 jaar op interim basis gewerkt bij dezelfde werkgever, tot ze een examen uitschreven. Dan werd dat contract vervangen door een vast contract.
U vraagt best een functioneringsgesprek aan bij het bedrijf waar je werkt over wat de toekomstvooruitzichten zijn, en of er kans is op een vast contract.
U kunt uitspelen dat interimcontracten zowel voor het bedrijf als voor U als werknemer niet de financieel interessantste optie is.

JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#3 , 19 aug 2014 13:41

Werkgever moet wel degelijk een motief hebben om iemand op interimbasis aan te werven.

Vervanging vaste werknemer kan ook een andere werknemer zijn (men kan dus wisselen van "vervanging" tijdens het jaar. Die tijdelijke vermeerdering vna het werk kan ook langer zijn, afhankelijk van de situatie (men kan soms wisselen vna motief)

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”