notaris gegevens bankrekeningen

Sterling
Topic Starter
Berichten: 7

notaris gegevens bankrekeningen

#1 , 17 jun 2013 10:27

Hallo !

Kan een notaris bij een erfeniskwestie alle bankrekeningen , levensverzekeringen en dergelijke van de overledene en zijn vrouw achterhalen ?
Of is dit onmogelijk en zullen wij dit zelf moeten aanbrengen ?

Andere vraag is volgende.
Na het overlijden van mijn vader zijn we nu dus te weten gekomen dat hij nog steeds twee rekeningen heeft bij een bepaalde bank waarvan stiefmoeder in het verleden beweerde dat die er nimmer waren .
Na navraag bij die bank blijkt dus dat er al lang geen transacties meer gebeurd zijn op die rekening dus denken wij dat stiefmoeder die rekeningen van vader is vergeten .
Ik weet wel uit het verleden dat stiefmoeder hier een volmacht op had .

Omdat stiefmoeder niets anders heeft gedaan dan rekeningen van vader geplunderd schoot ons de vraag binnen of het mogelijk is om deze rekening te verzwijgen voor stiefmoeder , want stel dat ze dit te weten komt zal ze ook zeker dit geld gaan afhalen .

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roharro
Berichten: 13439
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 17 jun 2013 13:16

Waren ze gehuwd? Was er een huwelijkskontrakt (welk)?
Is het geld op die rekeningen persoonlijke eigendom van uw vader, jegens erfrecht of huwelijkscontract? Bezat hij die rekeningen al van voor het huwelijk?

Die antwoorden zijn nodig om correct te kunnen antwoorden. Wat nu van jullie is als kinderen-erfgenamen hangt daar namelijk van af.

Het is alleszins zo dat die rekeningen boven water moeten komen in de afhandeling en aangifte van de erfenis door de notaris. Zoniet zullen die rekeningen eeuwig geblokkeerd blijven en lopen jullie kans op boetes wegens niet aangifte van de volledige nalatenschap......
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

Sterling
Topic Starter
Berichten: 7

#3 , 17 jun 2013 19:01

Getrouwd gemeenschap van aanwinsten .
De echtgenoot van de overledene wil dus niets kenbaar maken met betrekking tot rekeningnummers en hier zitten wij dus met ons handen in het haar .

Zodus als ik het goed begrijp kunnen wij boetes krijgen omdat vruchtgebruiker weigert rekeningen kenbaar te maken .

Reclame

Terug naar “Successie- & Registratierechten”