syndicus

martine
Topic Starter
Berichten: 93

syndicus

#1 , 29 mei 2013 18:01

Geachte,
Wij hebben een heel bekend syndicus bureel in antwerpen die onze gemeenschap vertegenwoordigd,toch meer en meer ondervinden wij onregelmatigheden waarop wij geen antwoord krijgen als we hen contakteren,zelf niet op een aangetekend schrijven ondertekend door meerdere eigenaars(meerderheid).
Nu is mijn vraag eigenlijk,
1: er is al meer dan een jaar verstreken tussen nu en de vorige algemene vergadering,(moet de syndicus die niet binnen het jaar terug beleggen)
2:iedereen moet regelmatig verwijlintresten betalen voor een eigenaar die reeds drie jaar is gaan verhuizen en een nog grote rekening heeft open staan,men zegt dat wij die moeten betalen en op het moment dat die vorige eigenaar zijn schulden heeft afgelost de verwijlintresten terug zullen betaald worden,.
3:is het wettelijk verplicht dat de secretaris der rekeningen jaarlijks verslag moet uitbrengen van de uitgave etc op de algemenen jaarlijkse vergadering.

hartelijk dank
mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
marc mortier
Berichten: 670
Locatie: koksijde

#2 , 29 mei 2013 18:32

Er dient jaarlijks een algemene vergadering te worden gehouden, op een tijdstip, bepaald in de basisakte
De syndicus moet alle middelen aanwenden om de verplichte bijdragen bij een in gebreke blijvende mede-eigenaar in te vorderen. Met inbegrip van de verwijlintresten. Het is wel zo, dat indien deze invordering niet kan geschieden, de mede-eigenaars gehouden zijn "solidair" in te staan voor het tekort op de rekening.
Het is aan de commissaris van de rekeningen om halfjaarlijks schriftelijk en uitvoerig verslag uit te brengen aan de mede-eigenaars.
Een bekend bureel in Antwerpen ? Die zijn blijkbaar niet goed op de hoogte van hun taak.

Franciscus
Berichten: 38590

#3 , 29 mei 2013 18:55

Als die eigenaar nog steeds eigenaar is en ondertussen zijn appartement verhuurt kan men toch via vrederechter de huurgelden in beslag nemen en deze gebruiken om de kosten te betalen.
Tevens zelfs het appartement openbaar laten verkopen ...is ook een mogelijkheid.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”