waterafloop in kelder

roharro
Topic Starter
Berichten: 13439
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

waterafloop in kelder

#1 , 21 mei 2013 20:13

In een privaatkelder van een appartementseigenaar mondt een buizenschacht uit waarin de buizen zitten waarlangs de afvalwaters van de bovenliggende 18 appartementen worden afgevoerd. Uit die schacht loopt dikwijls afvalwater in die kelder, afkomstig van één (of meerdere) van die appartementen.
Vermoedelijk is een afloopbuis van één van die appartementen niet waterdicht aangesloten op de gemeenschappelijke vertikale buis die in die schacht loopt.

Het betreft een gebouw van vier jaar oud. De eigenaar van de kelder kocht die van de promotor ongeveer drie jaar geleden. In het begin deed het probleem zich niet voor. Vorig jaar heeft de promotor de twee laatste appartementen verkocht en toen is het probleem begonnen. Dus vermoedelijk een probleem dat te maken heeft met één van die 2 appartementen. Helaas zijn die aansluitingen niet zichtbaar, die zitten achter een gemetstelde muur.

Tot wie moet de eigenaar van die kelder zich nu richten teneinde een oplossing van het probleem te bekomen?
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22256
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 22 mei 2013 11:41

Tot de bouwpromotor, en best ook tot de syndicus.
Bouwpromotor is 10 jaar aansprakelijk. Indien procedure nodig, zal de syndicus, die in naam van de VME, moeten opstarten.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”