Ontslag door werkgever indien ik vervangster opleid

evgoeth
Topic Starter
Berichten: 473
Locatie: Ten zuiden van Antwerpen

Ontslag door werkgever indien ik vervangster opleid

#1 , 5 maand 1 week geleden (05 feb 2019 20:48)

Meer dan 6 maanden in dienst.
Ondertussen thuis met klachten van bore out/depressie.
Bore out komt door te weinig werk (alles te snel gedaan) en geen voldoening wegens overgekwalificeerd, werk te makkelijk.
Depressie van de 2 voorbije jaren die op allerlei vlakken zeer moeilijk waren.

Ik ben dus niet van plan om te blijven.
Werkgever gaf tijdens gesprek aan dat indien ik langer zou blijven om een vervangster te kunnen zoeken en op te leiden, zij mij zouden ontslaan zodat ik recht heb op uitkering. Wat de depressie betreft zal ik waarschijnlijk in behandeling moeten bij een psycholoog.

Kan ik dit aanvaarden? Ik zou het zeer graag willen want overweeg al een hele tijd om terug te gaan studeren voor een knelpuntberoep omdat ik niet meer gelukkig ben in de job die ik doe en al lang het gevoel heb de foute studiekeuze te hebben gemaakt.

Maar is dat dan geen vorm van fraude? Ik voldoe "te veel" voor de job. Geen voldoening en te snel werken lijken me nu niet direct gronden voor ontslag...

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
WizardGandalf
Berichten: 146
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 1 week geleden (06 feb 2019 09:08)

Ja, dit is een vorm van fraude, maar het is schering en inslag. Het wordt dikwijls gezien als "een gunst van de werkgever naar de werknemer toe", maar het is en blijft een vorm van sociale fraude.

Ga je daar mee in de problemen komen? De kans is bijzonder klein. Het is voldoende dat de werkgever als motivering voor uw ontslag zet dat je niet meer gemotiveerd bent, en het is min of meer OK.

Maar op zich ben je dus "mentaal" niet geschikt voor de job. Mogelijk is ontslag om medische redenen (mentale gezondheid kan daar ook onder vallen), een "eerlijkere" optie?
あなたは法的問題を解決する必要はありませんか?
---- Wizard Gandalf ----
あなたは法的問題を解決する必要はありませんか?

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”