Wat als de werkgever u beleefd vraagt om een nieuwe job te zoeken?

Madelief2
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Wat als de werkgever u beleefd vraagt om een nieuwe job te zoeken?

#1 , 31 jan 2018 13:18

Situatie: enorme hoge werkdruk, tegen een burnout aanlopen, maar heel wat aspecten van de job en de samenwerking met collega's wel nog zien zitten en ook een huis af te betalen.

Werkgever geeft de boodschap tevreden te zijn van je taakuitvoering, maar sommige aspecten van jouw persoon niet meer ziet passen in de onderneming. Werkgever raadt aan om na te denken over een nieuwe job, ergens anders, wil ook referenties geven.

Wat zijn de opties:
- de raad opvolgen en zsm een andere job zoeken?
- de situatie laten bekoelen (het waait wel over)?
- me laten ontslaan + bijhorende opzeg (meer dan 6 maanden) en rustig op zoek gaan naar iets anders? (evt. werkloosheidsuitkering, hopelijk niet)
- stoppen met blijven volhouden en eindelijk aan de huisarts vragen om met verplichte rust thuis te zijn? (ziekte-uitkering) en nadien de situatie terug inschatten?
- combinatie van beide, eerst verplichte rust en nadien alsnog ontslag. Hoe zit het dan met de uitkeringen?
- nog opties?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8836

#2 , 31 jan 2018 13:47

als je deze job graag doet en je wil er graag blijven, luister je gewoon beleefd naar deze raad, maar onderneem je niets. Je moet je ook niet verantwoorden. Als de werkgever vraagt wat je beslist hebt, antwoord je heel eenvoudig dat je je informeert over alle mogelijke opties. Meer hoef je daar niet over te zeggen. Als de werkgever je wil ontslaan, zal hij dat moeten doen conform de wetgeving met correcte opzegtermijn en eventuele ontslagvergoeding. Kijk intussen wel rond naar andere jobs. Maar je vertelt hem/haar dat best niet. Het is op beleidsmatig vlak niet erg personeelsvriendelijk om je werknemers met een burn-out achter de rug te verzoeken ander werk te zoeken. Zo'n werkgever is niet erg te vertrouwen, want hij wil de gebruikelijke procedure blijkbaar liever niet gewoon volgen (omdat hem dat te veel kost?)

Madelief2
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 31 jan 2018 13:59

Dankjewel voor je reactie. De burnout is er nog niet geweest, maar zit niet ver af vrees ik ...

Reclame

bosprocureur
Berichten: 6853

#4 , 31 jan 2018 16:07

Eens praten met arbeidsgeneesheer ?

Die kunnen misschien iets doen aan de arbeidsomstandigheden.

Floes
Berichten: 115

#5 , 31 jan 2018 19:50

De arbeidsgeneesheer kan inderdaad een rol spelen.

Let op dat als je in langdurige ziekte terecht komt, je werkgever allicht zal aansturen op ontslag omwille van medische overmacht en dat is zonder ontslagvergoeding! Niet de meest ideale situatie voor u, wel voor uw werkgever.

Madelief2
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#6 , 01 feb 2018 16:32

Dankjewel voor jullie reacties!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”