Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
LAU__DD
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

ontslag nemen wanneer je zwanger bent.

#1 , 10 maand 4 dagen geleden (18 dec 2017 20:42)

beste,

mijn vriendin is 12 weken zwanger en moet stoppen met werken omdat ze in de kinderzorg werkt.

Nu heeft ze vandaag haar baas gezien en die wilt haar aangepast werk geven waarbij dat ze niet in contact komt met kinderen. Het gene wat hij voorstelt slaat op niks. hij wilt dat zij haar werk tussen de kinderen (observatie, opvolging moeilijke kinderen ...) nu gaat uitvoeren op een bureau in een ander gebouw. Daarbij komt nog dat ze elke dag 4 uur onderweg is naar en terug van haar werk, (wat zwanger niet even gemakkelijk is)

We hebben alle twee het gevoel dat de reden dat hij dit werk aan haar wilt geven omdat hij zelf geen oplossing ziet om haar tijdens haar afwezigheid te vervangen. En wilt nu eigenlijk dat zij ze zelf een oplossing voor aanreikt.

Mijn vraag is eigenlijk:
- stel dat ze morgen haar ontslag geeft, en haar opzeg doet zoals het hoort. heeft ze dan na haar opzeg nog recht op zwangerschapsverlof via mutualiteit? of is er nog iets waar ze recht op heeft? Want als zwanger persoon werk gaan zoeken is ook niet van zelf sprekend.
- Kan ze aangepast werk weigeren?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”