foute opzegtermijn?

Kenaui
Topic Starter
Berichten: 7

foute opzegtermijn?

#1 , 1 jaar 3 maand geleden (03 nov 2017 21:08)

ik heb vorige week mijn ontslag ingediend.
Ik heb 18 jaar anciënniteit en verdien meer dan €32300 bruto. Ik berekende op jobat mijn opzegtermijn en kwam uit op 4,5 maanden. Het bedrijf waar ik naartoe ga sprak ook van 4,5 maanden dus ik heb hier verder niet bij stilgestaan.

In mijn ontslagbrief staat dus dat mijn opzeg inging op 30/10/2017 met de wettelijke opzeg van 4,5 maanden, en de vraag om onderling een kortere termijn overeen te komen.

Nu kreeg ik vandaag van de personeelsdienst van mijn huidige bedrijf te horen dat mijn opzeg maar 13 weken zou bedragen. Dit zou me natuurlijk heel goed uitkomen, ik wil liefst zo snel mogelijk naar mijn nieuwe job en eind januari of half maart maakt een groot verschil.

Ik had hier op het forum echter gelezen dat een foute opzegbrief deze ongeldig zou kunnen maken. Mijn verantwoordelijke heeft de brief met de 4,5 maand afgetekend. Ben ik nu gebonden aan deze termijn? Bedraagt de wettelijke termijn nu 13 weken of 4,5 maanden?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
Blaatpraat
Berichten: 2675

#2 , 1 jaar 3 maand geleden (05 nov 2017 22:29)

Ik citeer een HR kantoor:
een te lange opzegtermijn vermelden, is wettelijk perfect toegelaten. Indien de te lange opzegtermijn het gevolg is van een vergissing van degene die de opzeg betekend heeft, heeft hij geen andere keus dan de gevolgen van zijn vergissing te aanvaarden. Tenzij de andere partij zich bereid verklaart om in gemeenschappelijk akkoord alsnog de duur van de opzegtermijn te wijzigen.
Dus kortweg: als je van de personeelsdienst op papier krijgt dat de opzeg 13 weken is, liefst met handtekening van iemand die bevoegdheid heeft, is er geen probleem.
Echter... Ze hebben ongelijk want het is effectief 4.5 maanden in jouw geval.
Onderling afwijken kan echter nog steeds.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”