Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Nicolas123
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Vroegtijdig Beëindiging Flexi Job

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (30 aug 2017 23:58)

Hallo,

Ik had graag wat meer uitleg gehad over het vroegtijdig beëindigen van een flexijob overeenkomst.

Mijn huidige werkgever (flexi job) wil namelijk niet meer dat ik kom werken. Ze geeft me geen enkele reden. 5 jaar lang ben ik ginds tewerkgesteld en steeds is alles prima verlopen. Tot op vandaag toen ik de boodschap kreeg dat ik niet meer moet komen werken, zonder enige reden op te geven.

Mijn Flexi job contract loopt weliswaar nog steeds tot eind september 2017.
Kan iemand mij wat meer informatie geven over de formaliteiten waaraan een werkgever of werknemer moet voldoen bij het vroegtijdig verbreken van zulke overeenkomst? is er sprake van een verbrekingsvergoeding? Is de werkgever verplicht mij nog voor de resterende periode uit te betalen? Kan zij mij gewoon zonder reden aan de deur zetten? dient zij een ontslagbrief op te sturen?

Ik moet normaal zaterdag opnieuw werken volgens mijn overeenkomst maar van mijn werkgever mag ik dit niet meer. Heb ik daar geen officiele documenten voor nodig van mijn werkgever?

Alvast bedankt!
Groeten

iBelgium
Berichten: 5

#2 , 6 maand 1 week geleden (10 apr 2018 02:12)

Ik begrijp niet hoe je al 5 jaar in dienst kan zijn als flexi-job, want flexi-jobs bestaan pas sinds november 2015. Een flexi-job overeenkomst is hoogstens 3 maanden en bovendien kunnen beide partijen de overeenkomst op gelijk welk moment stopzetten zonder opzegtermijn of opzegvergoeding.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”