Ontslag vanwege medische redenen.

Lonerider
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Ontslag vanwege medische redenen.

#1 , 1 jaar 7 maand geleden (22 jul 2017 19:58)

Lonerider

Ik heb 25 lang als Chef de Rang gewerkt ( Athens Hilton- The Hilton Brussels- The Hotel Brussels). In september 2011 ben ik ziek gevallen, diagnose een dubbele discus hernia en facetartrose. Na zes maanden op de ziekekas ben ik ontslagen van de adviserende geneesheer. Heb zelf bij mijn werkgever herhaaldelijk gevraagd of ze geen aangepast werk was binnen in The Hotel. De antwoord was telkens neen. Mijn contract was bindend: ik mocht alleen het werk van Chef de Rang (Kelner) blijven uitoefenen. Uiteindelijk einde 2013 ben ik ontslagen geweest vanwege medische redenen zonder ontslagvergoeding. Mijn medische probleem was erkend door de RVA geneesheer alsook door de arbeidsgeneesheer.Na mijn ontslag heb ik twee erkende opleidingen gevolgd om toch aan aangepast werk te geraken. In de drie en half dat ik werkloos ben heb ik drie stages doorlopen als administratief medewerker en administratief bediende boekhouding. Telkens weer kreeg ik te horen dat er geen geld was om me na de stage in dienst te nemen zelfs met een IBO contract ( Individueel beroepsopleiding ) of een GIBO contract ( Gespecialiseerd Individueel Beroepsopleiding ). Intussen ben ik al ingeschreven in drie interim bureaus heb al honderden sollicitaties al opgestuurd en altijd krijg ik een negatief antwoord of helemaal niet . Intussen is mijn uitkering drastisch gezakt wat maakt dat ik in een moeilijk financieel situatie kom te staan. Ik mag niet meer als kelner werken werken vanwege mijn rugproblemen . Aangepast werk vind ik niet meer . Heb in de Colruyt, winkelmedewerker,Kassamedewerker, administratief bediende boekhouding , onthaalmedewerker gesolliciteerd maar tevergeefs. Ben altijd niet weerhouden of laten ze helemaal niets van hun horen. Mag ik weer mijn oude beroep uitoefenen aangezien ik toch geen aangepast werk vind?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 12317
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 7 maand geleden (22 jul 2017 20:09)

Dit ligt volledig aan u, of je dit aankan of niet meer aankan.

Het is niet omdat je in 2013 dit niet kon wegens je rug, dat je in 2017 dit niet zou kunnen !!

Als je aan werk geraakt, wat in de horeca geen probleem mag zijn, kan je dit altijd eens proberen , daar kan niemand u voor tegen houden.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”