ontslag tijdens ziekte

Wennie
Topic Starter
Berichten: 62

ontslag tijdens ziekte

#1 , 1 jaar 9 maand geleden (26 apr 2017 08:29)

Even een vraag rond een werknemer die steeds 200% van zichzelf heeft gegeven en plots op is en thuis zit met een burnout.

Volgende week komt deze op mutualiteit te staan. Gisteren laat de werkgever weten dat hij de persoon eervol wil ontslaan. Dit terwijl er weken terug nog was gesproken om meer te gaan investeren in deze persoon dmv opleidingen.

Nu de persoon is momenteel niet in staat om opzoek te gaan naar ander werk gezien de psychische situatie. Dus lijkt het beter van de nodige tijd te nemen wanneer deze op mutualiteit staat en dan pas het ontslag te krijgen (12 weken verbrekingsvergoeding).

Kan men de werkgever vragen om het onstlag uit te stellen tot de persoon er weer klaar voor is?

De werkgever ontslaat tijdens de ziekte periode, ok kan. Maar het ontslag is wel het gevolg van de ziekte, vermits wanneer hij niet ziek was geworden er geen ontslag was geweest daarvan ook het bewijs in de persoon te willen investeren. Nu is de vraag is dit geen discriminatie naar de werknemer toe daar de werkgever onrechtstreeks ontslaat als gevolg van de ziekte, maw kan de werknemer hiervoor dan een schadevergoeding eisen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 12256
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 jaar 9 maand geleden (26 apr 2017 09:42)

Het is zeer moeilijk te bewijzen dat een burnout het gevolg is van je jo, mensen die een werkoveral dragen om te werken krijgen dit bijna nooit..
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”